Már mindenki nagyon várja a nyarat. A szülők és a gyerekek is. Ilyen tekintetben szerencsések azok, akik kertes házban élnek, hiszen nyáron sokféle szabadidős tevékenységet lehet a kertben végezni. A szülő is megkönnyebbül, ha a hosszú hideg hónapok után gyerekzsivaj tölti meg az udvart, mert a gyerekek az udvaron futkároznak, játszanak, kergetőznek, pancsolnak. A szülők is élvezik a medencében töltött nyugodt perceket. Dilemmát csak az okozhat, hogy milyen medencét is válasszunk a gyerekeknek. Mutatjuk is a válaszokat!

Bestway kerti medence

Miért hasznos a medence, a szabadban töltött idő a gyerekeknek?

Senkinek sem kell ecsetelni az elmúlt hónapok megpróbáltatásait. Talán emiatt is várják sokan a nyarat, mert ilyenkor kicsit lazábbak vagyunk, a gyerekek is végre fellélegezhetnek, és végre kicsit felszabadultabban örülhetnek a mindennapoknak. A kint töltött idő, a napfény, szintén fokozza a hangulatot. Ha még egy medence is van az udvaron, akkor valószínűleg még több időt töltenek a gyerekek szabad levegőn, ami nem csak a fizikai egészségnek tesz jót, de a lelki egészségre is pozitív hatást gyakorol.

Miért jó, ha van a kertben medencénk?

Nagyon sok oka lehet annak, hogy a család úgy dönt, kerti medencét állít fel az udvaron. A medencében történő pancsolás, úszkálás, egy hihetetlen jó szabadidős tevékenység. Nem csak a szülők, hanem a gyerekek számára is. Ez a tevékenység nem csak kellemes időtöltés, de nagyszerűen összekovácsolja a családot és szorosabbá teszi a barátságokat, hiszen medencés bulit is tarthatunk a kertben, ahová a szülők nem csak a saját barátaikat, hanem a gyerekek pajtásait is meghívhatják.

A medencében történő úszkálás nem csak a lelket tölti fel, a testi egészségnek is jót tesz. A gyerek végre nem csak az íróasztalnál görnyed, hanem mozog, ami a fizikai egészséget tartja karban és sok betegség megelőzésében vesz aktívan részt.

Felfújható kerti medence

A kertben, a családdal együtt töltött minőségi idő mindenkinek jót tesz. A szülők is lazíthatnak kicsit és a gyerekeknek is csodás élményekben lehet része, hiszen megannyi játékot játszhatnak a testvérekkel és barátokkal nem csak az udvaron, a medencében is.

A szociális interakciók száma jelentősen lecsökkent a gyerekek életében is. Nyáron ezért is érdemes gyerekzsúrokat, kisebb bulikat tartani – akár medencéset is szülői felügyelettel –, hogy ezzel is fejlesszük a gyerekek társas interakcióit és erősítsük a szociális kapcsolataikat.

Milyen medencét vegyünk a gyerekeknek?

Sok szülőben merül fel a kérdés, hogy milyen medencét vegyek? A felhasználói véleményeket figyelembe véve készült egy lista azokról a medencékről, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek az emberek körében. Most ezekből mutatunk be néhányat.

Az Intex Easy Set medence, az egyik legköltséghatékonyabb modell. A medence egy nagyszerű gyerekmedence, könnyen felállítható. Szivattyú is tartozik hozzá, amellyel könnyen keringethető a medencében lévő víz. Az ára felhasználóbarát, viszont felfújható volta miatt számítani lehet arra, hogy 2-3 szezont bír csak ki.

A Bestway Fast Set tökéletes választás a gyerekek számára. Könnyedén felfújható és rendkívül tartós. Nem rozsdásodik az oldala és nagyon gyorsan felállítható. Ez az egyik legkedveltebb medence, mivel a gyerekek biztonságosan játszhatnak benne, de a szülők is kedvelik, hiszen kedvükre lazulhatnak a medencében.

Az Intex felfújható dínó parkos medence is nagyon nagy népszerűségnek örvend. A medence kifejezetten a kétéves, vagy annál idősebb gyerekek számára lett kialakítva. Ideális azoknak a gyerekeknek, akik még csak most ismerkednek a medencés „világgal”. Kis súlya miatt magunkkal vihetjük bárhová. Kényelmes, ülve is lehet a medencében játszani. A medencéhez hat műanyag labda is tartozik.

Intex kerti medence

A másik nagy kedvenc a gyerekek körében az Intex Rainbow Ring Play Center felfújható gyerekmedencéje, amely nem is inkább medence, hanem egy mini vízipark gyerekeknek. Hiszen van benne mini csúszda, locsoló, gyűrűk és labdák. A két kicsi medence több gyerek befogadására is alkalmas. Gyerekmedencéhez viszonyítva tágas – 490 cm a hossza – így vásárlás előtt, mindenképpen találjunk a medencének egy ideális helyet a kertben.

Biztonsági óvintézkedések

Kerti medence felszerelések

A gyerekmedence kellemes kikapcsolódást ígér, de azt minden szülőnek tudnia kell, hogy a gyermeket, a gyerekeket soha nem hagyhatjuk a medencében egyedül játszani. Egy felnőtt ember mindig felügyeljen a gyerekekre, hiszen a biztonságuk mindennél fontosabb. Okos döntés egy kerítést is a medence köré keríteni, mert így valóban csak szülő jelenlétében tud a medence közelébe menni a gyerek.