Első lépésként tervezzük meg a bútorok helyét. Egy kis alapterületen nem tudunk túl nagy bútorokban gondolkodni, ott majd a praktikus, az összecsukható bútorok kapják a főszerepet. A ház tájolása is meghatározó lehet, hiszen sokkal kellemesebb egy szélvédett és árnyékos szegletben üldögélni, vagy a vendégeket fogadni. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor mozgatható napernyőt vagy napvitorlát szerezzük be, ami színben is illik a megálmodott bútorunkhoz. 

Tömörfa étkező fonott asztal

Napozóágy kényelmesen

Kényelem és komfort a legjobb ár/érték arányban!

Van hogy vásárlásaink során egy nagyáruházban, vagy barkácsáruházban sétálunk el a szezonális kerti bútor ajánlatok mellett. Ilyenkor szinte kedvünk lenne kipróbálni, vagy sokszor már a teraszunkra is képzeljük a mutatósabb darabokat. Ha nekiállunk az interneten feltérképezni a forrásokat, és az árkedvezmény sem utolsó szempont, akkor vásárolhatunk szezonon kívül. Például az akciós napozóágyak már most beszerezhetők, amit megfelelően csomagolva már a következő nyárra betárazhatunk. Ne feledjünk el tájékozódni a garanciális lehetőségekről sem! Tartósságot és minőséget csak a magasabb árfekvésben kapunk, de ha viszonylag keveset használjuk ezeket a bútorokat, akkor egy szép kerti műanyag asztal is sokáig fog minket szolgálni. A lényeg, hogy az egyéniségünkhöz és a ház, a kert hangulatához, adottságaihoz egyszerre passzoljon a bútor. 

Kényelmes tömörfa kerti bútor

Ha bőséges helyünk van, akkor azon érdemes elgondolkodni, hogy a kerti étkezőnek vagy egy kerti ülőgarnitúrának lenne-e létjogosultsága. Mindkettő mellé érdemes tárolóelemeket venni, amiben a párnákat, lámpákat, szúnyogriasztót, vagy a társasjátékokat tárolhatjuk. Műanyag bútorok
esetén az esőtől nem kell tartanunk, azonban a napsütést bírnia kell a műanyagnak. 

Tömörfa akciós napozóágy

Tömörfa bútorok esetén a rendszeres felületkezelés lesz a feladatunk, de ezért cserébe sok éven át szép színben fog ragyogni a fa. Ha van lehetőségünk, akkor minden esetben győződjünk meg az összeszerelés minőségéről, a festés hibátlanságáról és a maximális terhelhetőségről. A bútorokat sokféle díszpárnával egészíthetjük ki, ezek mintája és színe nagyban befolyásolja a teraszunk hangulatát. Házikedvenc esetén gondolnunk kell arra, hogy a bútorok felületébe nem akadjanak be a karmok, illetve a díszpárnák levehető huzattal készüljenek. 

Szponzorált tartalom