A nyári szezonban sok időt töltünk a kertben pihenéssel, sportolással és különböző házimunkákkal. A gyors felfrissülés vagy zuhanyzás lehetősége ezért mindenki számára nagyon jól jön. A kerti zuhany gyakorlatilag bárhol elhelyezhető a kertben, igényeinknek megfelelően.

Kerti zuhany

A kerti zuhanyok környezetbarát és praktikus megoldást kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy bármikor zuhanyozzunk vagy csak gyorsan felfrissüljünk, amikor csak szükségünk van rá, anélkül, hogy el kellene hagynunk a kertet.

Ma már nyilvánvaló, hogy a föld klímaváltozása egyre melegebb nyarakat tartogat számunkra. Ezért különösen kényelmes, ha a kertben dolgozunk, vagy nem akarunk nagy szünetet tartani, hogy a ház rendes fürdőszobájában mosakodjunk. Ráadásul a kerti zuhany beszerelése nagyon egyszerű, csak csatlakoztassuk a kerti slaghoz. Ha csak a hideg víz nem elég nekünk, választhatunk olyan napelemes zuhanyzót, amely beépített vízmelegítővel rendelkezik. Ez a rendszer biztosítja, hogy a víz, amellyel zuhanyozunk, kellemes hőmérsékletű legyen. 

Nem kell az elektromos hálózathoz csatlakoztatnunk, nem kell figyelnünk a konnektorra, hogy nem ázik-e be és nem okoz-e balesetet, és még hálózati melegvíz-csatlakozásra sincs szükségünk ahhoz, hogy működjön. A nap sugarai és a napkollektoros vízmelegítés mindenről gondoskodik, ami a pénztárcánknak és a környezetnek is kedvez.

A kerti szolár zuhanyt lehetőleg olyan helyre telepítsük, ahol a legtöbb napfény éri. A zuhany teste műanyagból vagy alumíniumból készül, és minél hosszabb ideig süti a nap, annál magasabb hőmérsékletre melegíti a vizet. Ráadásul ezek a szolár zuhanyok lábmosó csappal is fel vannak szerelve, ami nagyon megkönnyíti a használatot.

A kerti szolár zuhany nagy előnye a könnyű kezelhetősége is, bármikor bárhová magával viheti, csak csatlakoztassa a kerti tömlőhöz. A kerti zuhanyok például az úszómedencék és környékük tisztán tartásában is segítenek, hiszen egyszerűen lezuhanyozhat, mielőtt belépne a medencébe. Ugyanez vonatkozik a medencéből való kilépéskor is, amit például az érzékeny bőrűek és a gyerekek is szívesen fogadnak, akiknél a medence fertőtlenítése bőrproblémákat okozhat.

A zuhanyzót a kertben lévő pavilon vagy kerti ház mellé is áthelyezheti, például ha partit tervez, és a kerti pihenőhelyhez a lehető legközelebb szeretné felfrissíteni magát. A napelemes zuhanyok nagyszerű kiegészítői minden kertnek, teljesen működőképesek és praktikusak. Szezonon kívül aztán könnyen tárolhatók a padláson vagy más száraz helyen.