A friss levegő, a mozgás és a napsütés elengedhetetlenek a hétvégéken. Amennyiben te is hasonló, kertben töltött hobbyval töltöd hétvégéidet, érdemes lehet megismerni, hogy milyen extrák segíthetnek élvezetesebbé és hatékonyabbá tenni a kint töltött időt.

Kertészkedés

A kertészkedés az egyik legjobb választás a kinti kikapcsolódáshoz. Minimális ismerettel és néhány alapvető eszközzel már hozzá is tudsz kezdeni. Abban az esetben azonban, amennyiben igazán komolyan veszed, vannak olyan extra befektetések, melyek nagyban hozzájárulnak a növények, zöldségek és gyümölcsök egészségéhez és élettartamához. Ilyen lehet többek között egy kerti üvegház, amely remek lehetőség a kertészkedés még élvezetesebbé tételéhez.

Üvegházak és fém tárolók kerti tevékenységhezA fotó forrása: Rawpixel.com - stock.adobe.com

Egy üvegház beszerzésével ugyanis nem csak gyorsabbá teheted a virágzást és termést, hanem bizony egész évben élvezheted hobbydat. A kínálatban megtalálható polikarbonát anyagú üvegházak időjárásálló kialakításuk, hosszú élettartamuk, valamint egyszerű használatuk és karbantartásuk mind-mind hozzájárul a hatékony kertészkedéshez. Polikarbonát anyaguknak köszönhetően könnyű, ugyanakkor szilárd és törésálló tulajdonságok jellemzik.

Barkácsolás

A barkácsolás a szintén kedvelt kerti hobby. Akár kezdőként, akár gyakorlottként vágsz bele, az alapvető szerszámok beszerzése mellett tárolásukról sem szabad elfeledkezni. A kerti fém házak nem csak a barkács szerszámokhoz, hanem a fűnyíró, a kerti bútorok, valamint akár a kinti grill tárolására is tökéletesek. Eltérő méretekben található meg, tehát a tárolási igénytől függően választhatsz a kisebb és nagyobb darabok közül. A választás során a méret mellett az anyagára és a szellőzőnyílások meglétére is érdemes odafigyelni. Anyagukat tekintve legideálisabb a fém és a rozsdamentes acél. Végezetül kiemelten fontos tudni, hogy többségük talaj nélküli kialakítású, elhelyezését tehát érdemes beton alapon tervezni.