Sőt, a kisebb vállalkozások esetében sem kérdés ma már, hogy a laminált padló ideális választás az irodai környezetbe. Akkor mi itt a probléma, amiről érdemes írni egy egész cikket? Nos, arról kell inkább beszélnünk, hogyan találjuk meg, válasszuk ki a megfelelő laminált padlóburkolatot az irodába. Elsőként és gyorsan szögezzük le, hogy a Padlófutár és a KronoOriginal® megfelelő választás! Nem azért, mert fényezni akarjuk őket, hanem, mert valóban értenek hozzá, segítik a vásárlókat tanácsokkal és éppen ezért kérdeztük meg őket. Laminált padló az irodába? Döntsön és vásároljon jól és jó áron!

Tartós laminált padló irodába

A laminált padló nem csak vizuálisan határozza meg az irodát, hanem szó szerint az irodai mindennapok alapját képezi. A laminált padló osztályozási rendszerének ismerete alapvető a vásárlás előtt. Ha erről bővebben olvasna, akkor kattintson ide! Ugyanis roppant fontos, hogy a padló elég strapabíró legyen. Főleg akkor, ha az irodai terület forgalmas!

Hiszen, ha az iroda kisebb, akkor sem mindegy, hogy csak a dolgozók sétálnak végig újra és újra vagy sok ügyfél is látogatja az irodát. Ha sok a megbeszélés, a kávéért menés vagy napi feladat a dokumentumok másolása, esetleg központi nyomtató van, akkor nagy a jövés-menés. Ehhez társul, hogy az ügyfelek és az alkalmazottak is általában kültéri cipőben lépnek be az irodába, beviszik a szennyeződéseket. Az irodai székeket is többnyire minden nap ide-oda gurítják, magas sarkú cipők szántják a teret és többször eshetnek le tárgyak is a padlóra. Jó ezzel tisztában lenni, mert sokszor nem figyelünk rá, hogy egy irodai padlónak sokféle igénybevételt kell elviselnie. 

Sötétbarna laminált padló

Bár a laminált padlót kifejezetten ajánlják az irodába, mivel robusztussága igen meggyőző. Sőt a laminált padló sokkal erősebb, mint a parketta. Ennek oka, hogy a kemény felület megvédi a padlót a karcolásoktól és horpadásoktól, a most divatos nedvességálló, vízálló vagy Aqua Stop rendszerrel ellátott hordozóanyag pedig a vizesedés, a megdagadás ellen is véd, ha esetleg egy kávéscsésze vagy tea felborulna.

Laminált padló az irodába – így találja meg a megfelelő felhasználási osztályt!

Térjünk vissza a már említett osztályozáshoz! A különböző használati osztályok jelzik a laminált padló alkalmasságát a különböző terek számára. Irodába a 31-33-as kereskedelmi felhasználási osztályba tartozó laminált padlót érdemes választani. A különbség a használat mértékében van:
    • 31-es osztály: Ez a felhasználási osztály a laminált padló alacsony igénybevételű kereskedelmi helyiségekben való felhasználásakor ideális. Jó választás egy kis, néhány alkalmazottat foglalkoztató irodához.
    • 32-es osztály: Az ezzel a felhasználási osztállyal rendelkező laminált padló közepes igénybevételű kereskedelmi helyiségekbe tökéletes. Ideális egy nagy, több alkalmazottat foglalkoztató irodába.
    • 33-as osztály: Ez a felhasználási osztály azt jelzi, hogy a termék intenzív használatú kereskedelmi helyiségekbe való. Különösen ajánlott nagy irodákba, gyakran használt tárgyalókba forgalmas helyekre.

Mivel kisebb irodáknak szeretnénk segíteni az is fontos lehet, hogy a laminált padló sokkal megfizethetőbb, mint a tömörfa padló. Ugyanakkor hasonlóan elegáns megjelenést biztosít. Így nem kell az irodai büdzsé maradékán vitatkozni, és marad pénz a csapatépítő pizzapartikra is!

Fontos azonban figyelni az extrákra is mint a már említett ütésállóság, vízállóság, karcállóság vagy foltállóság. Illetve a még nem említett UV-állóság, antisztatikusság, kopásállóság, könnyű tisztíthatóság vagy az antibakteriális védelem.

Mindezek mellett az iroda belső kialakítása meghatározó szerepet játszik a munkakörnyezet hangulatában is. A padlóburkolat kiválasztása kulcsfontosságú döntés, amely nem csak az iroda használhatóságát, hanem az esztétikáját is befolyásolja. A laminált padló kiválóan utánozza a természetes anyagokat, legyen szó fa, kő vagy akár beton megjelenésről. Ez a sokszínűség lehetővé teszi, hogy a padlóburkolat harmonikusan illeszkedjen az iroda belsőépítészeti koncepciójába.

Padlófutár laminált padló

A laminált padló az iroda akusztikai tervezésekor is sokat segíthet, mert érdemes fontolóra venni a padlóburkolat zajcsillapító képességét is. A laminált padlók korszerű változatai speciális alátéttel kombinálva jelentős mértékben csökkenthetik a lépések zaját, ami hozzájárul a nyugodt és hatékony munkakörnyezethez. A megfelelő akusztikai komfort különösen fontos az open office típusú irodákban, ahol a zajszint könnyen zavaróvá válhat.

Modern lakberendezés laminált padlóval

Végül érdemes rá kitérnünk, hogy mai korunk egyik nagy elvárása a zöld gondolatiság. Ma már sok lamináltpadló-gyártó környezetbarát technológiákat alkalmaz, és olyan termékeket kínál, amelyek újrahasznosított anyagokból készülnek. Ezzel a választással az iroda nemcsak esztétikailag és funkcionálisan lesz vonzó, hanem környezettudatossá is válhat.

Mindezt egyben hol érdemes keresni? Természetesen a Padlófutárnál!

Logo padlófutár

Ha fontos a minőség és számít az ár – Padlófutár!

1147 Budapest, Telepes u. 90. Térképen
 Mobil: +36 70 376 1597
 office@padlofutar.hu

www.padlofutar.hu

A szöveg a Lakberinfo lakberendezési magazin számára íródott. Felhasználása, átvétele sem részben, sem egészében, semmilyen módon nem engedélyezett és szerzői jogi következményeket von maga után.