Missouri államban járunk, ahol egy nemrégiben megépített farmház stílusú épület konyháját járjuk be. A csodás álomkonhya megtervezés a Kansas Cityben működő Kobel + Co lakberendezők munkája. Már az építkezés előtt a terveken körvonalazódott a nagy tárolókapacitású konyha, a hatalmas, többfunkciós sziget, a gépészeti kiállások elhelyezése és minden egyéb részlet. A tervezők figyelembe vették, az osztott ablakok stílusát, ennek megfelelően választották ki a színeket és a bútorfrontokat. 

Hatalmas konyhasziget kvarc pulttal

Mint ahogyan a modern-klasszikus farmházaknál már megszoktuk, modern kiegészítőkkel ötvözik a klasszikus jegyeket. Ebben a konyhában találunk egy kis előkészítő asztalt a térben a szigeten kívül, efölő egy fonott lámpabúra került. Egyébként a nagy szigetet modern spotok világítják meg. A konyhasziget nappali felé eső részén négy nagy bárszék tökéletesen elfért. 

Réz fogantyúk klasszikus konyha

A bútorok végig futnak a fal mellett, így szinte bármit elnyelnek. A különálló sziget alkalmas arra, hogy például a zöldségeket előkészítsük itt, így nem kell bepiszkolni a szigetet. 

Rejtet hűtőszekérny mint klasszikus konyhabútor elem

A hatalmas ablakok nagy mennyiségű fényt engednek be. A tervezők a modern és korszerű gépeket terveztek be, de a páraelszívő is klasszikus burkolatot kapott, illetve a hűtőszekrény is egyedi frontot kapott.  

Gázégős tűzhely

Mosogatás közben a kertre lehet látni. a felületet kétoldalról réz színű lámpák világíták meg. Ennek megfelelően a fogantyúk és a fiók gombok is mindenhol réz színűek. A padló ezen szakaszára egy szőnyeg is került. A konyhasziget túlsó felén két széket találunk, ami teljesen betolható a pult alá. Ha csak egy kávét akarunk bedobni, vagy egy szendvicset enni, akár ide is letelepedhetünk. 

Pult alá tolható reggelizőszék

A konyha egy meglepő és érdekes része következik. Mindenki döntse el, hogy ez mennyire jó megoldás: Az ablak elé két polc került, amikre elég sok mindent pakoltak. Még éppen esztétikus megoldás, de az ablak elé tett polc abszolút szokatlan megoldás és a jelenléte még azzal sem magyarázható, hogy nem lenne máshol elég tárolóhely. 

Ablak elé szerelt polcok  konyhában

A gáztűzhely és a sütő önmagában is egy esztétikai élmény, nagyon jól megy ehhez a vidéki stílushoz. 

Zöldség előkészítő asztal

Reméljük sokaknak tetszett ez a konyha és lehetett benne felhasználható részleteket találni a akár felújítás, akár új ház építés előtt állóknak. 

Négyzet alakú konyhasziget és páraelszívó