Passzívház tervező képzés

A nagy érdeklődés miatt ismét megrendezik a Minősített Passzívház Tervező tanfolyamot 2011 őszén, Budapesten és Pécsen

Ennek segítségével a magyar tervezők is elsajátíthatják azokat a tudnivalókat, melyekkel sikeres eredményeket érhetnek el a passzívházak és a különösen alacsony energiafelhasználású épületek tervezése és megvalósítása során. A tíznapos tanfolyam modulrendszerű, a modulok egyenként is látogathatóak. Az utolsó nap a Passivhaus Insitut által megrendezésre kerülő nemzetközi vizsgára készít fel, melyen a sikeres részvevők elnyerhetik a Minősített Passzívház Tervező címet. Az építész és a mérnöki kamarák kreditpontokkal is elismerik a tanfolyamon történő részvételt.

A sikeresen vizsgázott tervezők elérhetőségeit feltünteti a www.passzivhaztervezo-oktatas.com című honlap, ugyanakkor felkerülnek a www.passivhausplaner.eu című nemzetközi adatbázisba is. Építészeken kívül más szakterületek munkatársainak is hasznos a tanfolyam: épületgépészek, építőmérnökök, épület energetikusok, kivitelezők, önkormányzati dolgozók számára is. Fontos tudásra tehetnek szert mindazok, akiknek segíti a tevékenységét a tanfolyam, mert passzívházak, vagy egyéb rendkívül energia hatékony épületek megvalósításában vagy az ilyen színvonalú felújításában vállalnak szerepet.

A tanfolyam látogatásához tervezői alapismeretek szükségesek. Az oktatás során szó esik röviden az alapismeretekről, azonban a megszokottól eltérő sajátosságok kerülnek kiemelésre és elmélyítésre. Sok szakképzet technikus is sikeresen elvégezte már a tanfolyamot, sőt aki nem rendelkezik Magyarországon tervezői jogosultsággal, az a Minősített Passzívház Tanácsadó címet is elnyerheti.

Bővebb információ, aktuális helyszínek és időpontok: www.passzivhaztervezo-oktatas.com

A tanfolyamot a gödöllői Szent István Egyetem továbbképzési programjának részévé tette, amelynek keretében államvizsga után másoddiploma is szerezhető passzívház tervező szakmérnök címmel.