Az üveg mint anyag, az üvegtáblák mint építőelemek igen elterjedtek a modern és kortárs belsőépítészetben, üzletek, intézmények kialakításánál. A design mellett tökéletesen betöltik a funkciót, miközben szépek, és impozáns megjelenésükkel emelik a belső térrészletek látványát vagy a külső épületrészek összhangját. Cikkünkben a MAX Üvegstúdió egyedi gyártású üvegkorlátaiból készítettünk egy összeállítást, sok inspirációval és elkészült referenciával. De nézzük mik az üvegkorlát előnyei, hogyan is épül fel egy ilyen szerkezeti elem. Meséljen erről maga a gyártó:

A biztonság

⦁    Kizárólag biztonsági üvegeket használunk üvegkorlát beépítéséhez. Ebben az esetben az edzett üveg nem elég, a leesésvédelemről a több réteg közt elhelyezett speciális, laminált fóliák gondoskodnak.
⦁    A korlátok minimális magasságát illetően minden esetben a helyi építészeti előírásoknak megfelelően kell meghatározni, mert a lakhatási és egyéb engedélyek kiadásához ez elengedhetetlen. Ha engedélyre már nincs szükség, - például utólagos galéria építés - akkor a magasságot leginkább a design dönti el, de 2 méternél magasabb szintkülönbség esetén nem lehet kevesebb, mint 90 cm.
⦁    Biztonság szempontjából nincs különbség az üvegből vagy más, hagyományos, fából vagy fémből készült korlátok között.

Valódi értékek

⦁    Korlátaink magas minőségű rozsdamentes alapanyagokból készülnek és mi a megfelelő anyagvastagságra és a rozsdamentes segédanyagokra használatára is nagy hangsúlyt fektetünk. Kültérre, beltérre egyaránt felhasználható az összes üvegkorlátunk. Az üvegkorlát hosszútávú megfelelő megjelenése a felhasznált anyagok stabilitásán és időtállóságán múlik. Sokéves tapasztalatunk alapján mindig a legmegfelelőbb megoldást javasoljuk ügyfeleinknek a legkedvezőbb ár/érték arányban is.

Árak – Minőség – Szaktudás és a megfelelő képesítés

⦁    Az üveg alapanyagokat óriási kamiontételekben szállíttatjuk a környező üveggyárakból, ennek a feldolgozását saját üzemünkben végezzük. Egy időben igen sok üvegkorlátot építünk folyamatosan, így a szerelvényeket is nagy tételekben rendeljük.
⦁    Üvegkorlát készítésnél a legfontosabb, hogy mind a felmérést, mind a beépítést tapasztalt képzett szakember végezze. Sok cégnél nem rendelkeznek szakirányú képesítéssel a munkát végzők, ezt érdemes előre megkérdezni, egyeztetni. A szakszerű felmérést és a pontos beépítést jól összeszokott, saját, tapasztalt üveges csapatunk végzi el. 

Oszlopos üvegkorlátok

A vonalmenti üvegkorlát

⦁    A vonalmenti korlátok tartószerkezetének rögzítése történhet a födémre, vagy a homlokzati oldalra. Ennél a típusnál kiemelkedő jelentőségű kérdések a homlokzati részeknél a hőszigetelés elhelyezése, felső elhelyezéskor a vízszigetelés és vízelvezetés, beltéri esetekben pedig a tervezett burkolatok síkja.
⦁    A beépített tartószerkezetek utólagosan elburkolhatók, üveg beszerelés felülről, speciális technikával történik.  A német rendszernek köszönhetően a ragasztásos technológia már a múlté. A megfelelő síkbeállítások nagy szakértelmet és tapasztalatot kívánnak. Az üvegek tetejére opcionálisan kapaszkodó szerelhető fel utólag is, bár az esetek döntő többségében a panoráma megtartása érdekében kapaszkodó nélküli megrendeléseket kapunk.

Új építések esetén még a rétegrendek tervezésekor, a vízszigetelések, hőszigetelés megkezdése előtt érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, sok esetben kedvezőbb, ha a szerkezeti elemeket előre beépítjük, vagy a szerkezetet annak megfelelően alakíttatják ki, hogy tökéletesen alkalmas legyen a kívánt üvegkorlát fogadására! Tervekkel, fotókkal bármikor felkereshetnek bennünket a bemutatótermünkben.


    

A pontmegfogásos üvegkorlát

⦁    A pontmegfogásos korlátok rögzítése a homlokzati oldalra történik. Ennél a típusnál kiemelkedő jelentőségű kérdés a homlokzaton lévő hőszigetelés elhelyezése, és a tervezett burkolatok síkja.
⦁    A beépített pontmegfogások utólagosan elburkolhatók, az üveg beszerelése után. A megfelelő síkbeállítások nagy szakértelmet és tapasztalatot kívánnak. Az üvegek tetejére opcionálisan kapaszkodó szerelhető fel utólag is, bár az esetek döntő többségében a minimál designra jellemző, kapaszkodó nélküli megrendeléseket kapunk. Kültérre és beltérre egyaránt tökéletesen alkalmas.

Új építések esetén még a rétegrendek tervezésekor, hőszigetelés megkezdése előtt érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, sok esetben kedvezőbb, ha a szerkezeti elemeket, távtartókat előre beépítjük, vagy a szerkezetet annak megfelelően alakíttatják ki, hogy tökéletesen alkalmas legyen kívánt üvegkorlát fogadására!


 
 Üveg típusok

⦁    A biztonság után a legfontosabb a design. Ezért több üvegtípust kínálunk Önöknek mint például: Kristálytiszta üveg és a normál float üveg, anyagában színezett üvegek szürke / bronz / zöld színben. Matt, vagy savmart üveg, katedrálüveg edzett és/vagy, laminált kivitelben. Egyedi dekorációk többszáz mintával homokfújva, printelve színesben is, egyedi igények szerint is.

A fentiek alapján a Megrendelőink biztosak lehetnek benne, hogy mind minőség, mind az ár tekintetében a legjobb lehetőséget választják, ha bennünket bíznak meg a kivitelezéssel.  Várjuk Önöket a belvárosi bemutatótermünkben. Méreteket, képeket szívesen vesszük, e-mailen és személyesen is!

MAX ÜVEGSTÚDIÓ

www.uvegstudio.hu

1132 Budapest, Váci út 60-62.

Azonnali kapcsolat és árajánlat: +36 30 200 9000 telefonszámon.