Ezek mértéke nyilván egyéntől függ, hiszen egy fűtött lakásban nem okoz problémát egy komplett helyiség átalakítása sem, a kötőanyagok, a festékek ilyenkor is megszáradnak, a nagy problémát rendszerint az okozza, hogy honnan vásároljunk megfelelő minőségű építőanyagot az efféle munkálatokhoz?

A Békás Épker építőanyagkereskedés kültéri és beltéri megoldásokat is kínál

Ha Budapesten és vonzáskörzetében élünk, a Békás Épker építőanyag kereskedés több évtizedes múltja önmagában garancia arra, hogy megnézzük a kínálatot egy kisebb-nagyobb felújítás vagy átalakítás előtt. A zsákos kötőanyagoktól kezdve, a gipszkartonon át, a különféle szerszámokig bezárólag mindent megtalálunk kínálatukban, méghozzá garantáltan nagy raktárkészlet, magas minőség és piacvezető árak társaságában.

Békás Épker telephely

Sóder, cement Békás Épker

A főváros egyik legnagyobb építőanyag-kereskedéseként természetesen nemcsak magánszemélyeket, hanem vállalkozásokat és kivitelezőket egyaránt kiszolgálnak, így nem jelent problémát akár kisebb, akár nagyobb megrendelésekkel keressük meg őket. Folyton frissülő, kizárólag ismert és bejáratott márkákat felvonultató raktárkészletüknek köszönhetően garantáltan mindent megtalálhatunk egy fedél alatt, amire csak szükségünk lehet az építéshez, a felújításhoz vagy az átalakításhoz.

Amennyiben a jelenlegi járványhelyzetben nem szeretnénk kimozdulni otthonról vagy személyesen felkeresni a telephelyet, lehetőségünk van online átböngészni termékkínálatot, árajánlatot kérni a weboldalon keresztül, e-mailben vagy akár telefonon, ha pedig a fővárosban vagy a közelben élünk, akkor megrendelésünket házhozszállítással is igényelhetjük. Ennél kényelmesebb és biztonságosabb módja jelenleg nincs az építőanyag-vásárlásnak!

Egyéb szolgáltatások

A Békás Épker stratégiai üzletágaként működő Békás Logistic ráadásul nagy segítségünkre lehet abban az esetben, ha ömlesztett anyagokra lenne szükségünk. Sóderre a betonozáshoz, murvára és bazaltra a bejárók és egyéb felületek kialakításához vagy éppen termőföldre a talajfrissítéshez, a komplett talajcseréhez, esetleg a süllyedő területek feltöltéséhez. Mindezt szintén házhozszállítással, kisebb és nagyobb mennyiségek esetén egyaránt.

Az építő- és ömlesztett anyagok mellett ráadásul a Békás Épker más egyéb szolgáltatásokban is jeleskedik. Kérhetünk gépi földmunkát a nagyobb tereprendezésekhez, konténeres sittszállítást, ha nagyobb átalakításban és felújításban vagyunk, de nem tudjuk hová tenni az építési hulladékot, sőt mixerbetont is rendelhetünk tőlük alapozásokhoz, építkezésekhez vagy egyéb betonozási munkálatokhoz.

Békás Épker Békásmegyer építőanyag

A téli időszak slágertermékei egy építőanyagkereskedésnél

Hogy milyen termékek a legnépszerűbbek a hidegebb időszakokban egy építőanyagkereskedésnél? Ezt a kérdést tettük fel Kiss Norbertnek, a Békás Épker tulajdonosának, aki elmondta, hogy ilyenkor a nagyobb beruházások és az építkezések háttérbe szorulnak, és átveszik a helyüket a beltéri munkálatok, ami természetesen a vásárlói igényeken, a rendelések összetételén is észrevehető.

Ennek megfelelően érezhetően előtérbe kerülnek például a hidegburkoláshoz vagy a belső vakolási és felületkezelési munkálatokhoz való zsákos anyagok, a csemperagasztók, a habarcsok és a különféle glettek, de Norbert kiemelte, hogy a nagyobb beltéri átalakítások esetén a gipszkarton és az Ytong abszolút slágertermékek, hiszen a lakberendezésben közvetett és közvetlen formában ezek is nagy szerepet játszanak. Hogy miként?

Az Ytong a beltéri lakberendezésben

Az Ytong tégla elképesztően nagy népszerűségre tett szert az elmúlt néhány évben a honi építőiparban. Ma már komplett rendszerek érhetők el ebből az építőanyagból, akár teljes lakóházak felépítéséhez is ideális választás, de óriási szerepe lehet a belső átalakítások, a lakberendezés esetén is.

Példának okáért rendkívül könnyű válaszfalakat vagy egyszerű térelválasztókat építeni a könnyű szerkezetű Ytong téglából, ha tehát valaki gyorsan és tartósan akar felosztani egy nagyobb helyiséget, esetleg díszfalat létesíteni benne, akkor ez az építőanyag jó döntés lesz. Előszeretettel alkalmazzák továbbá fürdőkádak beépítéséhez, de például cserépkályhák lábazatához sem elhanyagolható a szerepe.

Ezen felül az Ytong annyira egyszerűen formázható – akár egy kézi fűrész is elegendő hozzá –, hogy fixre épített polcok, komplett bútorok, könyöklők, pultok és egyéb megoldások esetén egyaránt eredményesen alkalmazható.

Békás Logistic építőanyagkereskedés és szállítás

A gipszkarton a beltéri lakberendezésben

Egészen hasonló szerepkörökben alkalmazható a gipszkarton is, mely a könnyűszerkezetes építési- és beltéri burkolási megoldások kapcsán kifejezetten előnyös. Egyszerűen tudunk a segítségével válaszfalakat építeni úgy, hogy semmiféle vizes habarcsot vagy vakolóanyagot nem kell használnunk hozzá, legfeljebb a hézagok és a csavarhelyek eltüntetésekor egy kis glettet.

Szintén egyszerűen építhetünk a gipszkartonból kisebb tárolóhelyeket, beépített sarokpolcokat, de az egyik leggyakoribb alkalmazási területe az álmennyezeteknél figyelhető meg. 

A régi stukatúros kialakítású plafonok esetében egy tartószerkezet rögzítését követően a gipszkartonból rendkívül látványos és jól szigetelő felületet kaphatunk, amihez akár oldalsó dobozokat is ki lehet alakítani lámpák bekötéséhez, ezzel pedig rendkívüli módon feldobhatjuk otthonunkat. Nem véletlen, hogy ilyen sokan keresik a gipszkartont a téli időszakokban, hiszen egyszerűen és költséghatékonyan lehet dolgozni vele!