De a vezérfonál itt bizony drasztikus módszerhez vezetett; hogy meglássuk a fényt, legjobbnak találtuk a rombolást.Majdnem két év telt el azóta, és az átalakított lakás otthonná, az ott élő fiatal pár családdá érett egy gyönyörű kislány, Lili megérkezésével. Most egy barátságos, meleg fényű, tágas otthon látványa fogad, ha belépek; a tervek, amiket elképzeltünk, megvalósultak, minden a helyére került, a lakás lakóinak elvárása szerint működik.

A nappali, étkező és dolgozó funkciók egy légtérben, részleges elválasztásban a konyhától alkotják a lakás központját. A háló- és gardróbszoba, fürdő-, és gyerekszoba elkülönül a térben, lehetőséget adva az előbbitől eltérő hangulati megközelítésnek. A nappali élettér világos színalapjában a kiemelt falszakaszokon megjelenő narancs-bordó párosítás karakteresebb, vitalitással teli atmoszférát teremt a csokibarna bútoroknak, míg a hálószoba monokronitása nyugodtabb, pihentetőbb. A régi felállásból megmentett üveges tolóajtó választja el a hálót és gardróbot egymástól.

Statisztikailag a fürdőszoba a legnépszerűbb, mind a háziak, mind a vendégek véleménye alapján. Részben talán azért, mert igyekeztünk elhatárolódni a megszokott csempekiosztástól. Három különböző, de egymáshoz közeli színből és felületből választottunk burkolást, ezek találkozása ad egy sajátos kontrasztot, vertikális tagolásban. A konyha félig- meddig szeparált egységének stílusában, színeiben tovább vittük a nappali élettér koncepcióját, így az átlátásokban egységes arculatot mutatnak.

Mester Andrea

www.mesterandrea.hu