A közel 90 nm-es lakás tulajdonosa egy harmincas évei közepén lévő, egyedülálló hölgy, aki művelt, világlátott, szívesen forgat szaklapokat lakberendezés és dizájn témában is, így határozott elképzelései voltak. Így alakult ki ez a jellemzően átgondoltságot és míves anyagokat használó, trend független lakás, ami annak ellenére, hogy az átalakításokat már több éve kezdték meg, mégsem divatjamúlt.

Müller Mónika lakberendezés

Müller Mónika lakberendezés

Müller Mónika lakberendezés

Újraszervezés!

Amikor a lakberendező bekapcsolódott a lakás átalakításába, a társasház még nem is volt teljesen kész, de az alaprajzok láttán már világossá vált, hogy egy igazán rosszul tervezett, belakhatatlan, elnagyolt lakásról van szó. Első lépésként tehát átszervezte a teret, aminek eredményeképpen egy jó nagy nappalit, megfelelő nagyságú hálószobát, dolgozót és hangsúlyosabb előszobát tudott kialakítani. Külön kérése volt a megrendelőnek, hogy a WC különálló legyen a fürdőszobában, amit Mónika úgy oldott meg, hogy spagetti függönnyel és határoló szerkezetekkel elszeparálta a kád területétől.

Meghatározó függönyválasztás

Bár a térszervezést teljes egészében a lakberendezőre bízta a megrendelő, a színekkel, bútorokkal kapcsolatban már határozottságot mutatott. Egy nem trendi, de időtálló, inkább szállodahangulatot közvetítő lakást képzelt árnyalatbeli különbségeket mutató színekkel. A nappaliba és az étkezőbe választott sötétítőfüggöny viszont annyira megtetszett neki, hogy ezen felbátorodva, a függönyben lévő színek – lila, bordó, narancs – finoman köszönnek vissza a bézs, homokszín, és barna bútorok mellett, színes párnák formájában.

Müller Mónika lakberendezés

Bútorok és kiegészítők természetes anyagból

„A bútorválasztás egy hosszabb párbeszéd része kell, hogy legyen” – vonta le közös munkájukból a tanulságot Müller Mónika. „Mindent közösen választottunk ki.” A gyakorlatban ez úgy működött, hogy a megrendelő elmondta, hogy milyen érzelmekre, hangulatokra vágyik, és ezeknek az eszközeit próbálta megtalálni a lakberendező, amit aztán vagy elfogadott, vagy nem. A tökéletes anyagokat, lámpákat, bútorokat megtalálni és megvásárolni: ez tartott a legtöbb ideig. Ahogy a képeken is látszik, a természetes faanyagok és jó minőségű drapériák dominálnak a lakás minden helyiségében. Alapvetően meghatározza a lakás jellegét, hogy a padlót tömör faparketta burkolja az általában használt szalagparkettával szemben. Egyedi tervezésű a konyhabútor, az étkező diófa furnérból készült. Lenvászon borítja a nappali kanapéját, szintén ugyan ez az anyaga a színviszonyokat felborító, hírhedt sötétítőfüggönynek is.

Müller Mónika Enteriőr

www.mullermonika.hu