A kivitelezők szerint a természet és a nyugodt életmód ihlette a házat, amely teljesen nyitott a tájra, integrálja a szabadtéri lehetőségeket, de belseje, a lágy színeknek és a természetes anyagoknak köszönhetően melegséget sugároz. Bár a tulajdonos először a tájba szeretett bele, tudva levő, Mallorca ezen részén vannak az egyik legjobb állapotban fennmaradt régi épületek. Innen pedig már csak egy lépés volt, hogy létrehozzák saját privát paradicsomukat.

Mediterrán ház Mallorcán

Mediterrán ház Mallorcán

Az épület ugyan már létezett, ám alapos átépítésen esett keresztül, míg végleges formáját megkapta. A fő elképzelés az volt, hogy a ház teljes egészében része legyen, azaz beépüljön a tájba és az összes szobából tökéletes kilátás nyíljon a külvilágra. A tulajdonos különös gonddal válogatta a bútorokat, a fa és más természetes alapanyagokat, de a függönyöket és még a homokkövet is. A függönyök például mind olyan régi, lenvászon lepedők, amit aukciókon vagy régiségkereskedőknél szerzett be és, amelyek korábbi tulajdonosaik hímzett monogramjával vannak ellátva. Rafael Danish a tulajdonos azt vallja, így fejezi ki tiszteletét a sziget nagy házai és családi mondái előtt. Az esték hangulatát komolyan befolyásolja a hatalmas tornác és a négy méteres étkezőasztal, illetve a kissé távolabb kialakított kanapé sarok a két kanapéval és a hatalmas fürdőmedencével. A kilátás pedig közvetlenül a falu templomára és a parton lévő, éjjeli lámpásként is funkcionáló világító toronyra nyílik.

Mediterrán ház Mallorcán

Mediterrán ház Mallorcán - Veranda berendezés

Mediterrán ház Mallorcán - Teríték a verandán

Bár a házat a külső tér maximális figyelembevételével tervezték, a belső terek sincsenek elhanyagolva. A tágas nappalit és étkezőt a fehér homok és a tisztaság érzetét sugárzó világos textíliák uralják. Tolóajtó vezet a konyhába, amely üvegbetétes így nyitott vagy zárt állapotában is mindig hagyja szabadon áramlani a fényt és állandóan világos. Az emeleti rész egyik legérdekesebb eleme a romantikus kandalló és a két terasz, melyek egyike fedett. A nyitott dél felé néző teraszról jól láthatóak a Cabrera sziget. Mondanunk sem kell, az a kijelentés, hogy az élet egészen másképp fest egy ilyen házban mindenki számára természetes. A tulajdonos ráadásul esküszik rá, hogy ha otthon van teljesen megszűnik a stressz és pillanatok alatt elillannak a problémák.

Szoboszlai Krisztina

Mediterrán ház Mallorcán - Kültéri függöny

Mediterrán ház Mallorcán - Lakberendezés

Mediterrán ház Mallorcán

Mediterrán ház Mallorcán - Nappali lakberendezés

Mediterrán ház Mallorcán - Étkező berendezés

Mediterrán ház Mallorcán - Rusztikus konyhai járólap

Mediterrán ház Mallorcán - Konyha berendezés

Mediterrán ház Mallorcán

Mediterrán hálószoba

Mediterrán hálószoba ötletek

Mediterrán ház Mallorcán és medencés terasz