A nappali elnevezés abból a szempontból is találó, hogy a hotel elhelyezkedése kiválóan lehetővé teszi, hogy innen kiindulva könnyen eljussunk a német főváros emblematikus pontjaira. A közelben található ugyanis a Neue Nationalgalerie, az állatkert, a Berlini Filharmonikusok, a Potsdamer Platz, sőt még a híres vásárlóutca, a Kurfürstendamm is.

A berlini Das Stue hotel

A klasszicista stílusú kialakítást az új tulajdonosok az elegáns és kifinomult alapokat mindvégig szem előtt tartva modernizálták. Az építészeti átalakítások az Axthelm Architekten építész iroda nevéhez köthetőek, elsődleges szempontjuk a nyugalmat árasztó környezet ( milyen is lehetne egy nappali?) kialakítását volt. Erre szolgálnak a nyitott terek és a minimalista design is. A designért az elismert spanyol tervezőnő Patricia Urquiola a „felelős”.

Urquiola maga is érdeklődik a tradíciók modern köntösbe öltöztetése iránt, hiszen egyik leghíresebb munkája a Comback szék, melyet a 18. századi, arisztokrata körökben népszerű Windsor szék újraértelmezéseként készített. Urquiola így nyilatkozott első „találkozásáról” a  das Stue-val: „Rögtön egy fényűző épületet láttam magam előtt, amely a minőség, hagyomány és kortárs építészet szintézisére épül.” A das Stue különlegessége, hogy nagyobb átalakítások nélkül varázsolták ujjá az épületet, a korlátolt lehetőségek ellenére is modernné és korszerűvé téve azt.

Szöveg: Sándor Anna

Das Stue hotel Berlin

Modern hotel lounge

Modernista étterem

Dán design étkező

Étkező dekoráció rézüsttel

Modern étterem fotelekkel és paddal

Modern étterem

Minimalista étterem

Úszóemedence fedett

Modern német szállodabútor

Modern szállodaberendezés das stue

Hotelszoba alulról világított ágy

Design fotel és lámpa

Utalás a közeli állatkertre majom szobrok

Modern szállodai bárpult

Modern bárpult

Design bútorok a hotel bárjában