Német minimál loft lakás Esslingen

A Palmscher Park a németországi Esslingenben korábban laktanyaként működött. Népszerű lakóövezetté az ezredfordulón vált, hiszen egy szép természeti környezetben és a várostól is csak tíz percnyi sétára található.

A nagyméretű barakkok tökéletesen alkalmasak lettek arra, hogy modern loft lakásokat alakítsanak ki bennük. A most bemutatott 400 m2-es otthonba két kisgyermekkel költözött be egy család. Az Ippolito Fleitz Group német építészcsoport igencsak kitette magáért, a letisztult modern és minimál terekbe egyedi látványelemeket és belsőépítészeti megoldásokat vitt. 

Amikor a látogató belép ebbe a loft lakásba, vertikálisan és horizontálisan is egyszerre nyílik meg előtte a tér. Az előszobából jobbra indulva egy szokatlan, de sejtelmesen áttetsző fényáteresztő függöny fogad minket, ami ezt a térrészt választja el a nappalitól. Bal oldalon a tükörajtókkal készült gardróbok találhatók, melyek mellé egy Tom Dixon Mirorr Ball lámpa került. Az étkező helyét egy hatalmas szőnyeg jelöli ki. A kényelmes étkezőasztal fölé látványos függeszték lámpák ereszkednek le a mennyezetről. A konyhapult meghosszabbított elemei tökéletes rakodófelületet adnak, ami praktikus az étkező közelében. A konyhai gépek mellett egy egyedi falba épített bortároló található. A térben húzott falszakasz célja, hogy megossza a teret és elszeparálja a nappalit. Mindkét oldalán színezett üveg teszi fényessé a felületet.

Az igazi meglepetés akkor ér minket, amikor az erkély felé vesszük az utunkat, ott ugyanis a fal teljes szélességében visszatükrözi a teret, a gally és faág dekoráció pedig a természetességet, és a falnélküliség érzetét kelti. A méretes tűzifa tároló hasábjai a térben függő elegáns tűzteret táplálja. Az alsó szintet a meleg, természetes színek uralják a sötétre pácolt tölgy parketta, a földszíneket felvonultató falfestés, a világos függönyök és a fényes és csillogó anyagok. A felső szint a szülők intim szférája. Külön kérésre készült a teljesen ablaktalan hálószoba, ahová csak az ajtón juthat be természetes fény, a mesterséges világításról a hatalmas gömb lámpák gondoskodnak.

Loft lakás modern lakberendezés

Loft lakás hosszú étkezőasztallal

Tom Dixon Mirror Ball lámpa

Loft nappali tükörfallal kandallóval és étkezővel

Modern konzolasztal az ablak előtt

Fehér modern egyedi konyhabútor

Modern minimál fehér konyhabútor

Bortároló beépített szekrény és fekete zongora

Kényelmes fotel párnákkal

Térben függö modern fekete kandalló

Modern ülőgarnitúra szürke szövettel

Tükörfal faág motívummal

Modern nappali médiafallal

Nappali modern függönyökkel

Tetőtéri dolgozószoba

Gardrób tükörajtókkal tetőtérben

Ablak nélküli hálószoba kék falakkal gömb lámpákkal

Eero Arnio 1963-as Ball Chair gömb fotel

Hálószobai óriási tükör kék falakkal

Minimál fürdőszoba kék falakkal

Minimál fürdőszoba fehér fürdőszoba szekrénnyel kockás csempe

Lila minimál fürdőszoba