Mediterrán belső udvar fehér falakkal

Az Ana Bejar által tervezett lenyűgöző ház Spanyolország viharos partja mentén húzódó domb tetején áll. Hófehér színével egyszerre ad otthont a fénynek és a békének. A külső teraszokról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre, és a környékre.

Az épület kívül-belül egyszerre tükröz modernséget és hagyományt. A legújabb trend megjelenik a burkolatokon, nyílászáróknál, a teraszon, de a konyhában is, míg a bútorok jó része, és a kiegészítők tökéletesen hozzák a hagyományos formákat és mintákat. Ebben a mediterrán környezetben a fehér szín gyönyörű hátteret ad az örökzöld növényeknek, a lakásba lépve pedig állandó világosságot jelent. A fény állandó jelenlétét csak fokozza a körbe futó, teljesen eltolható üvegfal, amely által nyáron a terasz egybe nyitható a lakással. Az egész lakásban a természetes anyagoké a főszerep.

A közösségi terekben a fehér homogenitását csak itt-ott töri meg néhány karakteres szín. A konyha-étkezőben a falon elhelyezett piros kép színével és mintájával is a helyiség főszereplőjévé válik. Az elegáns étkezőgarnitúra a tűzött székekkel klasszikus stílust idézi. A galériára helyezett, és csak egy üvegfallal elválasztott nappaliból mindkét irányba gyönyörű kilátás nyílik. A dönthető támlás pihenőfotelek acélszürkéje a fehérrel együtt kellemesen hűsítően hatnak a nagy melegben. A gondosan összeválogatott marokkói lámpák fontos kiegészítői az enteriőrnek.

A hálókban is csak egy-egy kiegészítő, textília töri meg a szakadatlan fehérséget. Ezek motívumaikban és színeikben mór stílusjegyeket hordoznak. A puritán elegancia a fürdőkben is megjelenik. A padló rusztikus, kavicsos padlója szép egységet alkot a minimál szaniterekkel. A szabadon álló fürdőkád szinte mesebelivé varázsolja a helyiséget.

A terasz igazi mediterrán paradicsom a pihenni vágyóknak. A ház körül körbefutó, érdekes alaprajzú terasz minden szegletét igyekeztek kihasználni, így számtalan kuckó, pihenő hely került kialakításra. A medence körül a mozgatható kerti bútorok mellett betonból épített fekvő alkalmatosságon is pihenhetnek az itt lakók. A ház fala és a kerítés között kifeszített, leheletnyi függöny vitorlaként küzd az elemekkel.

Kovácsoltvas ágy spanyol stílusú

Modern spanyol mediterrán teraszbútor bárpult

Medieterrán eklektika elsőzoba berendezés

Lakberendezés mór stílusjegyekkel

Terasz növényekkel nappalival összenyitva

Régi tömörfa korhadt fa dohányzóasztal

Spanyol mediterrán nappali fehér ülőgarnitúra népies szőnyeg

Fehér étkező garnitúra klasszikus stílus

Fehér mediterrán konyha és étkező nappali

Mór lámpa fehér étkezőbútor

Hálószoba régi fa ruhásszekrény

Mediterrán ház hálószoba lakberendezési ötlet

Franciaágy népies ágytakaróval

Fürdőszoba fehér mosdópulttal kavicsburkolat

Üvegfalú zuhanyfülke, kavicsburkolat fürdőszobába

Régies formájú fürdőkád

Szöveg: Vasas Anikó