Francia vidéki farmház

A csodás dél-francia partvidéken, Biarritz közelében álló farm teljes átalakítását Isabel Lopez-Quesada álmodta meg. A bájos épület kívülről hatalmas tereket sejtet, egyszerű szépségével pedig a táj dísze. A fehér falak, az ablakokat keretező spaletták világos színe tisztaságot és fényt árasztanak, a ház sarkain és a falakon itt-ott visszabontott vakolat pedig láttatni engedi a falak eredeti tégláit. A ház legfőbb motívuma a szimmetria. A legtöbb helyiségben törekedtek arra, hogy a berendezési tárgyak, vagy díszek szimmetrikusan kerüljenek elhelyezésre. Ez a megoldás visszarepít az időben, hiszen hosszú évtizedekkel ezelőtt alkalmazták előszeretettel a lakóházak berendezésénél. Az ajtókat meghagyták az eredeti állapotukban, ettől bájosan rusztikus lett a ház hangulata. Az egész házat szinteltolások tagolják. A szobák között néha csak néhány lépcső, de néha egy félemelet különbség is van. 

A nappali főbb színei, a fehér, bézs, és barna mellett megjelenik a kék is, ahogy a ház többi helyiségében is. A fotel bársonyos kékje és a tárgyak különböző árnyalatai színt visznek a központi helyiségbe. A padló az eredeti ház felújított fapadló burkolatát kapta. A kandalló egyszerű fehérségével szinte láthatatlanul simul a falba, de melege egy-egy hideg estén jól jöhet. A társalgóból szimmetrikus lépcsősor vezet az emeletre, ahonnan a központi teraszra nyílik az ajtó. Innen csodálatos kilátás nyílik a környékre. A két lépcsősor között meghagyták a régi könyvespolcot, és olvasófotelt, így itt üldögélve az ember visszarepül az időben 100 évet.  A ház másik fénypontja a konyha. A falakat itt is fehérre festették, amitől a tér még tágasabbnak tűnik. Néhány falon nagyszerű kőművesmunka eredményeként olyan hatást értek el, mintha nagyon régi, beázott felületeket látnánk. A nagyvonalú, vidéki stílusú konyhasziget uralja a teret, és rengeteg tároló helyet rejt magában. A konyhából nyíló étkezőben ismét megjelenik a szimmetria, az ajtót közrefogó óriási tükrök és az antik komódok megbízhatóan keretezik az átjárót.

A fürdőszobákban is érdekes megoldásokat alkalmaztak. A burkolatok, a szaniterek nagyon régi darabok, a kiegészítők révén azonban nagyon is újnak hatnak. Merész megoldás az egyik fürdő tükör keretezése, amely vörös korall és kagyló berakással készült. A klasszikus stílusú dupla mosdó a króm állványon, vagy a kőmosdó a keményfa polcra helyezve, de a teljesen porcelánból készült mosdópult is nagyon hangulatos, szépen ötvözi a hagyományos és a modern stílust. A tervező a belső terek mellett jelentős figyelmet szentelt a külső területeknek is. A teraszok kialakítása a folytatása a benti hangulatnak, a rusztikus burkolatokon elhelyezett, felújított bútorok igazi dél-francia hangulatot árasztanak. A gyönyörű, fényes, zöld növények között pihenni igazán üdítő kikapcsolódás. A feszített víztükrű medence végül megkoronázza az összképet.

 Régi szegecselt fa kapu egy régi kőházon

Isabel Lopez-Quesada interior designer

Elefánt agyar dekoráció konzolasztalon

Papírpillangó nappali dekoráció

Franciás lakberendezés nappali rusztikus elemekkel

Nappali régi kerek asztallal pálmával

Öreg ház faajtaja

Szimmetria szekrényekkel

Eklektikus nappali fehér kanapéval

Kagylóhéjjal kirakott tükör

Rusztikus fürdőszoba egyszerű berendezése

Franciás lakberendezés vidéki házban

Tömörfa rusztikus étkezőpad és dupla ajtós hűtő

Patinás egyedi konyhabútor régi farmházban

Nagy szigetes konyha egy dél-francia házban

Szimmektrikus lakberendezés kerek tökrökkel és komódokkal

Társalgó francia elegancia és vidéki hangulat ötvözése

Kopott hatású új fal íróasztallal

Rusztikus fürdőszoba berendezés

Vidéki stílusú hálószoba

Zsákvászon kárpit kanapén és kovácsoltvas lábú dohányzóasztal

Dupla mosdós pult vidéki ház fürdőszobájában

Zuhanyfülke rusztikus és modern keveréke

Porcelán mosdó fém vázas pulton

Öreg faragott kerti pad és kerek fém kerti asztal

Feszített víztükrű medence

Veranda franciás stílsuban fehér napozóágyakkal

Szöveg: Vasas Anikó