Ennek a kis lakásnak a kialakításánál a szükségből próbáltunk erényt csinálni: a kis alapterületet kellett minél ötletesebben, praktikusabban megtervezni, a lehető legtöbb tároló beépítésével mindezt maximális térkihasználással. A konyhabútor első, magas eleme az előszoba szekrény. A teljes konyhafelszerelésen és tárolókon túl magában rejti még a mosógépet a szárítógépet és a kazánt. A konyhai munkához a bárasztal felülete is igénybe vehető. Így az asztal többfunkciós lehet, az étkezésen túl akár még dolgozóként is működhet.

Ficsura Anna lakberendező - Kis nappali rejtett ajtóval

Ficsura Anna lakberendező - Titkos ajtó rejti a gardróbot

A normál belmagasság nem tette lehetővé galéria kialakítását. Emiatt az alapterületet dobogó elhelyezésével tudtuk növelni, mely alól kihúzható a franciaágy. Az ágy felett teljes szélességben egy walk-in gardrób kapott helyet. Titkos ajtón keresztül lehet bejutni a gardróbszobába, ami csukott állapotban észrevétlen a polcos TV falon. A lépcsőfok szintén többfunkciós: levehető tetejű tároló, de lehet ülőke vagy éjjeliszekrény is.

Ideális méretű kanapé teszi teljessé a nappalit komfortosságát, mely TV-nézésre és olvasásra is egyaránt alkalmas. Mellé egy lerakóasztal került. A televízió kifordítható konzolos, így az ágyból is élvezhető. Egy egész alakos tükör is helyet kapott az ablak és a bejárati ajtó közötti falszakaszon. Megvilágítása modern megjelenést kölcsönöz, de térrendező hatását is kamatoztatja az apró szobában.

Ficsura Anna lakberendező - Fogantyú nélküli konyha

Ficsura Anna lakberendező - Falba mart világítás

A fürdőszobára dekoratív, homokfúvott üvegajtó került. Itt is törekedtünk a rendezett tárolás kialakítására: a tükrök mögött beépített szekrények sorakoznak. A falra szerelt, lebegő hatású szaniterek illúziója légies eleganciát sugároz és nagyobbnak láttatja a helyiséget. 

Ficsura Anna lakberendező - Fürdőszoba egyedi világítással

Ficsura Anna lakberendező - Fürdőszoba látványterv kőmintás falburkolattal

Az egyszerű, de annál látványosabb vonalfény világítást süllyesztett LED profilokkal oldottuk meg, melyek nem vesznek el helyet a térből. Ezzel is igyekeztünk megőrizni a lakás tágas, szellős hatását. Kortárs, időtlen anyagok használatával született ez a modern, funkcionális otthon.

Ficsura Anna logo

design: Ficsura Anna lakberendező

Telefon: +36 20 415 98 36

www.annaficsura.hu

Látványtervek: Katona Zoltán