Moziplakát a folyosón

A projektről Lehoczky Léna lakberendező mesél: 

Minden ilyen megbízásom esetén kitaláltam egy "művészeti koncepciót", mely utal a kerületre, a környékre, valamit elmond Budapestről, és nem reked meg a parlamentes képeknél. Ez a lakás a Rákóczi úton található az Urániával szemben. Így a koncepció ez lett: "moziba megyünk az Urániába a hatvanas években".

Eredeti moziplakátokat használtunk fel - Máté András grafikus művésztől - és mid century design stílusban rendeztük be az enteriőrt. Az alkalmazott színek: fekete-fehér, sárgával feldobva, élénk és geometrikus mintákkal. Mindegyik stúdiólakás galériás - így tudtuk az eredeti nagyméretű lakásból minél több szálláshelyet kialakítani, konkrétan hatot, körülbelül 140 nm-en. A galéria alá terveztük a fürdőszobákat, így tudtunk helyet nyerni az apartmanokban. 

Airbnb lakás - sárga kanapé

Örültem nagyon, hogy a tulajdonos nyitott volt arra, hogy a költséghatékony keretek között NE mindent a legnevesebb lakberendezési áruházból vegyünk meg, hanem tudjunk eredetiek lenni a moziplakátokon túl is. Így az összes stílusos, sárga díványt a Remodel Stúdióval készíttettünk el. A gázkonvektorokat sárgára színtereztettük. Amelyik új stúdióban nem volt eredeti konvektor, beszereztünk máshonnan - annyira ragaszkodtunk ehhez a designelemhez.

Airbnb lakás - étkező sarok

Minden apartmanban megmutatjuk és elmondjuk a vendégeknek a "művészeti" koncepciót, az alapvető ötletet a közlekedő folyosón. Itt újrarajzoltuk az Urániát. Eredetileg fotóban gondolkodtunk, de majdnem 4 méter széles felületen nem tudtunk egy régi fotót szépen felnagyítani. Így jött az újrarajzolás ötlete - és lám-lám, érdekesebb is lett!! A hatvanas évekből válogattunk fotókat, életképeket a Rákóczi útról, az Uránia cukrászdából. A montázshoz pedig pár eredeti mozijegyet is hozzátettünk.

Airbnb lakás az Uránia mozi mellett

Airbnb lakás - Lehoczky Léna lakberendező

Airbnb fürdőszoba sárga tükörrel

Szinte mániákusan figyelek a részletekre. Grafikailag is megterveztük a Leah Studios logóját, sőt az egyes stúdiók számát mutató táblákat is. Itt is figyeltünk arra, hogy a táblák struktúrája, a typo, a számok az akkori mozijegyeket idézzék meg. 

Az Uránia mozi homlokzata

Az Uránia mozi története

Az Uránia mozijegy mint céges logó

Szívemből, szenvedélyből, a legbelső szeretetemből és a legmagasabb igényességből jön az, amit csinálok nap mint nap. 

Lehoczky Léna Design

Lehoczky Léna lakberendező 

www.lehoczkylena.com

Telefon: +36 20 959 9007
E.mail: lena@lehoczkylena.com

Lehoczky Léna lakberendező