Egy igazi családi álomház

A kezem közül kikerülő lakások tele vannak szeretettel és élettel, igényes elegancia és finom ízlésesség jellemző rájuk. Bárki belép oda, azonnal beleszeret. 

Otthonunk a megnyugvás szigete. A feng shui elmélete szerint ide a bejárati ajtón keresztül lépnek be a támogató energiák, így figyelek arra is, hogy szép és rendezett legyen az előszoba. Szeretem, ha nagy a családi, közösségi tér, a nappali-étkező-konyha funkciókban. Hiszem, hogy a ház szíve a családi étkezőasztal, ahol mindent meg tudunk beszélni egymással. Fontos, hogy önmagunk is lehessünk otthon – a saját szobánk, egy kis zug, az intim szféránk ugyanúgy alapja a kiegyensúlyozott lelkiállapotunknak. 

Hamisítatlan country stílus egy pomázi faházban

Az irodáimban minden négyzetcentiméter összhangban van a vállalati arculattal, továbbá figyelünk az ügyfélélményre, a dolgozói motivációra, a munkáltatói márka értékeinek kommunikációjára is. Vállalkozások márkáit fejlesztem tovább azáltal, hogy az esztétikus, praktikus és kényelmes munkahely a vállalat magas professzionalizmusát, értékrendjét sugallja ügyfelek és dolgozók számára. 

Szoftverfejlesztő cég budapesti irodája

A minimáltól a mid century designon át a rusztikusig szívesen alkotok bármilyen stílusban, akár kombinálom is azokat az eklektika jegyében. Az ügyfeleim vannak a fókuszban. Belőlük indulok ki, meghallom az igényeiket, meglátom a stílusukat, megértem az életvitelüket. Egymást inspirálva közösen alkotjuk meg az élhető, praktikus, harmonikus otthont. Megbízóim életébe nyerek bepillantást, és azon vagyok, hogy életüket a szeretet energiájával megtámogatva egy még magasabb szintre emeljem. Sok olyan ötletet mutatok, amelytől megdobban a szív - hisz szeretetből árad minden belőlem... 

Kompozícióban gondolkodom. Egyensúlyt hozok létre a terekben, játszva súlyokkal, arányokkal, méretekkel, elhelyezéssel, színekkel, formákkal, bútorokkal, kiegészítőkkel, burkolatokkal, világítással. Fókuszpontok megalkotására törekszem az egyes helyiségekben. Motívumokat, színeket szeretek következetesen alkalmazni az enteriőrben. Sokféle színt, színkombinációt kedvelek, előszeretettel a lágyabbakat választom. Vonzanak ugyanakkor a bátor megoldások, a váratlan ötletek.

Egy csipetnyi Anglia Zuglóban

Mindenem a design, az esztétikum. Beleszülettem a kifinomult alkotásba.  A gyerekkoromat meghatározta, hogy anyukámmal együtt szabtunk-varrtunk. Azt vártam, hogy ismét elmenjünk a körúti és Petőfi Sándor utcai textilboltokba. Szentpétervárott orosz nagymamám kötni tanított. Bújtam a Burda magazint, fantáziáltam ruhákról, új kreációk skicceit rajzoltam, kollekciók készültek Barbie babáimnak – egyszóval designer szerettem volna lenni.  Édesanyámmal rendszeresen átrendeztük otthonunkat, tapétáztunk, lambériáztunk, függönyöket és párnákat varrtunk. 

… És a kezdetektől vargabetűs út vezetett el 2012-ig, amióta professzionálisan elkezdtem lakberendezőként létezni. 

Szüleim hatására egyszerre van meg bennem a reál dolgok és művészetek iránti nyitottság. Gimnázium után művészeti irányba indultam el, majd keserű tapasztalatok által elkanyarodtam a korábbi vágyaimtól, és közgazdász lettem, és marketingesként dolgoztam multinacionális vállalatoknál. A lakberendezés továbbra is ott motoszkált bennem. De ezek csak álmok voltak, éveken át nem történt semmi, hiszen volt egy jól fizető állásom, amiben sikeres voltam.  

Felnőttkorunk egyik nagy feladata, hogy megpróbáljunk visszaemlékezni arra, kik is szerettünk volna lenni gyerekként. Már igen korán megmutatkozik egy gyereknél, hogy mivégre jött a világra, milyen is ő valójában. Sokszor elfeledkezünk róla, mert a társadalom mást vár el, szüleink mást javasolnak a legjobb szándékkal, vagy más irányba sodor minket az élet.

Mind a mai napig tanulom, hogy hagyatkozzak az intuiciómra. Igyekszem is minél jobban felerősíteni a belső hangom, és azt követni a döntéseimben. Az első lépést várandósan, Bálinttal a hasamban tettem meg 2005-ben, beiratkoztam egy tanfolyamra. Ezt több tanfolyam és workshop követte, itthon, Angliában és a New York Institute of Art + Design iskolájában. Közben 2012-ben megalapítottam saját márkámat, Lenoushka néven először lakástextilkollekciók tervezésébe és gyártásába fogtam bele, és onnan haladtam tovább a klasszikus lakberendezés irányába. Mára elmondhatom, hogy számos otthon, iroda, szalon megalkotásán dolgoztam. 

Ízelítő a munkáimból: 

Airbnb apartman az Urániánál

Airbnb lakás az Újlipótvárosban

Luxuslakás 3d látványterve

Luxus nappali 3d látványterve

Csodálatos mesefa egy gyermekszobában

Kamaszlány-szoba türkiz-lila-pink színekben, chevron mintával

Narancs-türkiz színűre festettem a nagyfiú szobáját

Biatorbágyi lakás konyakbarna színekben

Indonéz stílusú lakás látványterve

Szívemből, szenvedélyből, a legbelső szeretetemből és a legmagasabb igényességből jön az, amit csinálok nap mint nap. 

Lehoczky Léna Design

Lehoczky Léna lakberendező 

www.lehoczkylena.com

Telefon: +36 20 959 9007
E.mail: lena@lehoczkylena.com

Lehoczky Léna lakberendező