Krisztinát azzal bízták meg, hogy alakítson ki két különálló - egy férfi és egy női - fürdőszobát az eredeti egy fürdőszoba helyett. A tervezési programban egy komplett családi ház tárolókapacitását és kényelmét kérték. A tulajdonosok letisztult, megnyugtató designra vágytak, modern és egyben elegáns stílusban, szürkés földszínekkel kiegészülő színvilággal. A plusz fürdő kialakításához az alaprajzot át kellet alakítani és egy teljesen új koncepció mentén, alapjaiban változott meg a lakást. A vizes strangokon kívül szinte semmi sem maradt a helyén, még a bejárati ajtó helyzete is megváltozott. 

Az új alaprajzon a nappali vált a központi elemmé, melynek az étkező és a konyha is részévé vált. A konyha és az étkező is hangsúlyos szerepet kapott és jobban kihasználhatóvá vált. Ezt úgy lehetett elérni, hogy az eredeti meglévő közlekedők területét minimalizálni kellett. Így ez a helyiség sokkal tágasabb tűnik, pedig csupán 35 négyzetméter. Elkészült a vágyott férfi és női fürdőszoba, egy nagy hálószoba, valamint egy vendég/dolgozószoba is. Tervezéskor szem előtt kellett tartani, hogy a tágasság érzetének megőrzéséhez rengeteg tárolóhelyre van szükség, így minden helyiségbe került beépített szekrény is. Ezek a bútorok egyben a design szerves részét is képezik. Mindennek lett helye, a lakás minden négyzetcentimétere ki lett használva. A kárpitos-, és a korpuszbútorok túlnyomó része a megrendelők igényei szerint egyedi tervek alapján kerültek gyártásra.  

A legfőbb lakberendezési arculat a kontrasztokra épül, fényes és matt, világos és sötét felületek váltakoznak, melyekhez modern geometrikus vonalvezetésű bútorok és lámpák kerültek kiválasztásra. Az egyetlen intenzív színfolt, a tulajdonosok kedvenc Gustav Klimt festményét ábrázoló világító fali dekoráció, mely így kiemelkedik a térből és magával ragadja a tekintetet. A kontrasztos felületeket a tapéták és a padló visszafogott tapue színe köti össze. A rejtett világítás, a gipszkarton előtétfalak és álmennyezetek kialakítása gondoskodik a fókuszpontok hangsúlyozásáról. Az elegancia a csillogó króm lámpák és tükrök, valamint a következetes színhasználat együttes alkalmazásával valósult meg. Az összhatás az alapterülethez képest tágas, megnyugtató és elegáns, pontosan olyan, amilyenre megbízók is vágytak.  | Fotók: Bata Tamás

Erdélyi Krisztina

Építészmérnök - Lakberendező

www.erdelyikrisztina.hu

+36 70 207 60 26 - Székhely: Budapest, II. kerület
Vállalási terület: Budapest