Ennek a 60 m2-es Milánóban található lakásnak a felfrissítésére a Studio Carta tervezőit kérték fel. Az elrendezés nem volt egyszerű, mert a leendő nappali, konyha és étkező alapterülete viszonylag hosszúkás. Így például a nappali és a konyha funkciót egy polcos nappali fal választja el. Hogy az elválasztás ne legyen teljes, így a bordázott plexi lapokon keresztül látható a konyhában serénykedők sziluettje. 

Nappali és konyha

Bordázott felületet kapott a konyhabútor is, ami tökéletes választás volt az alapvetően minimál koncepcióhoz. A szürke színekhez, a padló sárgásbarnájához pedig a rózsaszín párna és székek egysége ad feminim hatást. 

Rózsaszínű étkezőszékek

Részlegesen leválasztott konyha

A kanapé mögött mindössze egy falfülke található, felette pedig egy profilba épített ledsor. Itt a fény és az árnyékok játéka emeli ki a felületeket. 

Tolóajtóval leválasztott folyosó

Cole & Son tapéta a hálószobában

Az egyedi tervezésű tolóajtós gardróbszekrényt a Cole & Son Nuvolette tapétájába "csomagolták". Így a helyiségben a ruhatárolás is megoldódott miközben egy érdekes látványelem is képződött. 

Felhős tapéta hálóban

Külön home office polcrendszerrel

A 60 m2-es alapterületen ki lehetett alakítani egy különálló dolgozószobát is, ahol bőven van hely az iratok és a könyvek tárolására.

Milánói lakás fürdőszobája

Tapéta a wc-ben

A lakás alaprajza

Fotók: Davide Galli