Salamon Enikő lakberendező mesél érdekes részleteket a látványtervekről: "A klasszikus lakberendezői feladatokon túl megrendelőim rám bízták a minden igényüket kiszolgáló okosotthon megoldások kiválasztását és megtervezését is. A már ismertebb smarthome funkciókon felül - mint például a világításvezérlés, hűtés-fűtés-szellőztetés szabályozás, árnyékolás, biztonság és beléptetés - olyan különleges megoldások is megvalósulnak, mint az integrált audio és multimédia rendszer. Továbbá a függönyök motorikus mozgatása, előre megkomponált általános és hangulatvilágítási minták, intelligens RGBW LED-ekkel és mozgásérzékelővel, érintéssel működő, rejtett okosotthon vezérlő a konyhasziget munkapult felületén és a zuhanyzó burkolatán, valamint integrált távvezérlésű biokandalló beépítése.

Antracitszürke konyhabútor

Sötét színű szigetes konyhabútor

A ház az alapvető minimalista, modern stílusjegyeken felül három egységre osztható. Az előszoba-közlekedő-vendégszoba-vendégfürdő-lépcső világos, fehér bútorokkal, aszimmetrikus frontokkal, fekete fogantyúkkal és kiegészítőkkel, geometrikus megoldásokkal és egyedi fém elemekkel kialakított harmonikus egységet képez. A konyha, étkező, nappali sötétebb színvilágú, bronz és rozsdavörös kiegészítőkkel jelenik meg. A konyha munkapult, a hátfal, a mosogató  és a hatalmas konyhasziget is Neolith Calatorao dekorral, Egger finom fekete színű frontokkal, a felső szekrények egy részén pedig Leer 3D-s frontmegoldásokkal. A főzőlap és a páraelszívó egyaránt a konyhaszigetbe lett beépítve. A világítást rejtett mágneses sínrendszer biztosítja látványos, mennyezetre futó LED kiegészítéssel. A nappaliban a kandalló burkolat szintén Neolith, Iron Corten színben kerül kialakításra. Az óriási, 4.25 méter széles kanapé egy része nyitott a konyha-étkező felé, és méretes kétszemélyes fekvőfoteles eleme nyújtja azt a kényelmet, amelyet megbízóim kerestek a bútor kiválasztásakor. 

Modern nappali fal, okosotthon vezérlő a nappali falán

Szürke kanapé a nappaliban

Modern étkezőasztal

Vörösesbarna étkezőfotel

Modern előszoba kortárs festményekkel

Előszobai szekrény terve

A földszinten a dupla fokokkal kiszélesített egyedi lépcső alatt rejtett tároló található, melyet a garázsból lehet megközelíteni. A lépcsőforduló után burkolatváltás történik, és üvegkorlátos lebegő lépcsőn lehet feljutni a második szintre. Kétoldalt mennyezetre futó LED-ek, és fekete lamellás falburkolat határolják a lépcsőfeljárót, és egy hatalmas, extravagáns függeszték gazdagítja a látványt, ami az óriási ablaknak köszönhetően valóban pazar. 

Egyedi lépcső design tárolófunkcióval

Vendég WC

Vendég fürdőszoba kerek tükörrel

Vendég fürdőszoba zuhanyzóval

Vendégszoba lakberendezés

Vendég hálószoba tv-je

Emelet közlekedő komóddal

Ablak köröli szekrény tárolóval

Szekrénybe rejtett mosógép és szárítógép

A házban mindenhol falsíkban záródó ajtók találhatók különleges hosszúcímes kilincsekkel, a földszinten fehér-fekete kombinációban, míg az emeleten fekete-bronz párosítással. A felső szinten, ahol a fő lakosztály, a dolgozószoba, a leendő gyerekszoba, kis fürdőszoba és különálló WC kapott helyett a melegebb, bézses-szürkés színvilág a meghatározó a bronz és rozsdabarna kiegészítő színek folytonosságával. A közlekedőben a beépített szekrényrendszerben található a mosókonyha és a háztartási eszközök.

Fő hálószoba térben álló franciaággyal

A fő lakosztályban a franciaágy mögött helyezkedik el egy faltól falig érő, mennyezetig beépített, üveg tolóajtós hatalmas gardrób, rejtett LED világításokkal és egy fésülködőasztal. A falakon meleg hangulatot sugárzó textilhatású tapéta található. A különleges keretű The Frame típusú TV kiválasztásának egyik oka, hogy bárhol el lehet helyezni a térben egy olyan állvány segítségével, amely a tévét műalkotássá emeli. A hálószobát és a fürdőszobát szintmagas, tokborítás nélküli, kétszárnyú falba futó üveg tolóajtó választja el.

Pazar gardróbszekrények

A fő fürdőszoba a ház többi vizesblokkjához hasonlóan XXL méretű olasz óriáslapokkal van burkolva. A szabadonálló kád mögötti hangsúlyos falon 3D-s strukturált mozaik dekorcsempe látható. A megbízóim által preferált szögletes formák visszaköszönnek a háló fali lámpa installációjában, a törölközőszárító radiátor formavilágában, és a különleges csaptelepeken is.

Tolóajtó a fürdő és a háló között

A fő háló fürdőszobája

Modern tükrök a fő fürdőszobában

Wc a fürdőben

Zuhanyzó az emeleti fő fürdőben

Dolgozószoba egyedi polcos rendszerrel

Emeleti külön WC

Vörösréz színű keret a tükörnél

Modern fürdő az emeleten

Emelet fürdő

Végül pedig, de nem utolsó sorban a dupla garázs stílusos megtervezése is a feladataim közé tartozott, melyet monokróm színvilág, az oldalmegvilágítást biztosító és a mennyezetbe süllyesztett LED-ek tesznek egyedivé, plusz egy elektromos autótöltő is helyett kapott itt.

Elektromos autótöltő a garázsban

Kétállásos garázs

Garázs falba épített led világítással

A munkám során nagy hangsúlyt fektettem a magas minőségű, élethű, részletgazdag 3D látványtervek készítésére, hogy úgy adhassam át az elképzeléseimet megbízóim részére, hogy az már önmagában is egy esztétikai élményt nyújtson. Az épülő házban jelenleg a burkolási munkák vették kezdetüket."

Salamon Enikő lakberendező

Salamon Enikő lakberendező

Studio Shine logoSalamon Enikő lakberendező Facebook oldala ⇒