A 160 m2 alapterületű családi ház terveit Antal Réka lakberendező készítette. A tervezés részleteiről Réka mesél olvasóinknak:

"Tavasszal keresett meg Szilágyi Szilvi és Molnár Ferenc Caramel, ugyanis vásároltak egy családi házat Budapest közelében és felkértek, hogy segítsek az átalakításban. Amikor először jártam az ingatlanban, azonnal kellemes érzés fogott el. A háznak nagyon jó a hangulata és szuper adottságokkal rendelkezik: világos nagy terek, az intim zónák el vannak szeparálva a közösségi zónáktól, gyönyörű a környezet, de azt is láttam, hogy egy négy tagú család számára lehetne kényelmesebb és praktikusabb is a kialakítás. Például az előszoba egy viszonylag szűk folyosó volt, ahol nem volt lehetőség a kabátokat és a cipőket rendezetten tárolni, illetve a konyha egy pici kiszögellés, itt nehezen alakítható ki ergonomikus, kényelmes, funkcionális elrendezés.

A tervezés során ezekre a problémákra igyekeztem megoldást találni, amellett, hogy a design-t is a megrendelők igényeihez igazítottam."

Nappali:

"Szilviék a meglévő kanapéjukat hozzák az új házba, így ez egy adottság volt a tervezés során, ami nem is gond, hiszen remekül passzol a design-ba. A meglévő szőnyegüket is nagyon szeretik, de azt a pici mérete miatt egy ugyanolyan, de nagyobb méretűre cseréltük.

Ahogy már említettem, az előszoba nem volt alkalmas a cipők és kabátok rendezett tárolására. Ezért a nappaliból lecsíptem egy darabot az előszoba javára, ahova egy nagy beépített előszobaszekrény kerül. Ennek a másik oldala, a nappaliból nézve, a médiafal, ami a helyiség fókuszpontja lett. A falra fa és kő falburkolat kerül, alul található egy kő párkány, amire bal oldalon egy könyvespolc épül szintén kőből és fából. A dohányzóasztal mészkőből készült, egy kedves hazai vállalkozó gyártotta az egyedi terveink alapján."

A nappali natúr kanapé és buklé fotel bútorokkal - Szilágyi Szilvi és Caramel lakása

Kő és faburkolat a nappaliban

Egyedi tervezésű könyvespolc

Konyha:

"Az alsó szinten található egy 42 m2-es nappali-konyha-étkező helyiség, ebből maga a konyha egy pici, 5,5 m2 alapterületű kis beugróban található. Szilvi sokat főz és több határozott kérése is volt a konyhával kapcsolatban. Szeretett volna egy nyitott vendégváró szekrényt kávéfőzővel, illetve kérte, hogy legyen egy olyan kamraszekrény, amiben kihúzható polcokon használhatja a konyhai kisgépeket, pl. a rizsfőzőt vagy kenyérpirítót és szeretett volna egy nagy vitrines szekrényt is.

Emellett természetesen szükség volt az alapvető konyhai gépekre és mint minden konyhánál, itt is alapkövetelmény volt, hogy minden kényelmesen elérhető helyen legyen, legyen elegendő pultfelület és legyen sok tárolási lehetőség.

Elegáns vitrinszekrény a konyhában

A keskeny helyiségbe egy kétsoros konyhát terveztem. Egy pici pengefal segítségével a rövidebbik oldalt teljesen beépítettem: itt található a hűtő, a félig nyitott kávéfőzős rész és a kamraszekrény, de még egy pici nyitott polcos elem is LED világítással. A szemközti oldalt az ablak szélességének növelésével modernizáltam. Ahhoz, hogy minden elférjen, a sütős-mikrós elemmel és a vitrines szekrénnyel kinyúltam a konyha síkjából. A vitrines szekrény nem csak praktikus tárolóhely, hanem látványos dekorelem is, ami a konyhában és az étkezőben is megállja a helyét, így ez köti össze a két zónát. A konyhában a bézs és a középbarna fa szín uralkodik, amihez végül egy visszafogott kvarc kompozit munkalapot választottunk."

Étkező:

"Az étkezőben szintén módosítottunk az ablak méretén, a korábbi 90-es parapet magasságot nullára csökkentettük. Ide natúr fa kinyitható asztalt, natúr fa lámpát és fehér buklé anyagú étkezőszékeket teszünk."

Étkező natúr buklé étkezőszékekkel

Fürdőszoba:

A házban eredetileg 3 fürdőszoba volt. Egy picike a földszinten, ami sajnos nem igazán volt kényelmesen használható, így ezt vendég WC-vé alakítottuk. Az emeleten egy kádas master fürdő és egy zuhanyzós gyerekfürdő található. A tulajdonosok walk-in zuhanyzós fürdőszobát szerettek volna maguknak, így a gyerekfürdőt kibővítettük és oda került a kád.

Walk-in zuhanyzó látványterve Antal Réka lakberendező

A master fürdőben az ablak méretét növeltük, hogy több fényt kapjon a helyiség. A mosógépnek és a szárítógépnek az emeleti közlekedőben alakítottunk ki egy nagy háztartási szekrényt. Így a fürdőbe bőven elfért a vágyott walk-in zuhanyzó, egy nagy mosdószekrény rengeteg tárolóhellyel és WC, ami fölé és mellé szintén szekrényeket helyeztünk el.

A 3D látványterveket KIss Zsuzsa Fanni készítette.

Tervezte: Antal Réka lakberendező

E-mail: hello@daiquiri.design

Telefon: +36-30 520-47-15

Antal Réka lakberendező