Marta Kwiecień építész az óváros hangulatát, az egykori bérház patináját a négy fal között is meg akarta jeleníteni ezért is esett a választás az art deco kiegészítőkre. 

Fém keretes ajtók a hálószobán

A 34 m2-es kis lakásban sikerült kialakítani egy külön hálószobát átjáróval, ami a nappalival köti össze.  A bársony kárpitozás, a tapéták, a különleges burkolatok és a lámpák mind-mind hozzájárulnak a kis terek otthonosabbá tételéhez. Az alaprajzon is látható, hogy a hálószoba befalazott bejárata helyére két gardróbszekrény került. Egy mozdulattal két tárolóhelyet kaptunk - az előszoba és a hálószoba felől. Az itteni közlekedőbe kerültek tükrök, amik azon túl, hogy optikailag növelik a teret az öltözködés során is jó szolgálatot tesznek. 

Tölgy színű padló nappaliban

Lila kanapé és angol tapéta

Bársony kanapé kis lakásba

A nappalival egy légtérben lévő konyhában a padlón szokatlan kerámialapok kerültek felhasználásra. A konyhában amolyan L alakú szőnyeget alkotnak. Tölgyfa padló kerülhetett volna az egész felületre, de a mosogató és a munkalapok köré kevésbé praktikus. Ezenkívül ez a megoldás vonzóbbá teszi a teret, és vizuálisan elválasztja a konyhát a nappalitól. Ugyanezek a csempék kerültek a fürdőszobába, mert meghökkentő 3D hatást adnak és optikailag megnövelik ezt a kis helyiséget is. Fotók: Lukasz Zandecki. 

Angol tapéta darabok keretben

3D hatású padlóburkolat

Tükrös gardrób a hálószobában IKEA

Klasszikus hangulatú fürdőszoba arany színű csaptelepekkel

A lakás alaprajza