A tulajdonosok elsősorban munkára és baráti összejövetelekhez használják ezt a második lakást. A berendezésben az íves formák dominálnak, amelyek lágyak és megnyugtatnak ezzel segítve a munkát és az esti pihenést. A színek, a bézs, kék, zöld, mind-mind a tengerparti város stílusára utalnak. Ennek köszönhetően egy szellős és könnyed jelleget kapott a kis lakás. Anna Habasińska és Ewa Kopeć, a DoMilimetra Design Stúdió munkatársai mesélnek részletesebben a belső tér elrendezéséről.

Kis lakás dupla munkaállomással

Zöld konyha ötletek

"A lágy ívek és a vonalak természetesen utalnak az épület modernista stílusára. De nem ez az egyetlen funkciójuk. Nekik köszönhetően a tér barátságos és nagyon praktikus lesz. A sarokban lekerekített gardróbszekrény köti össze az előszobát a nappalival. A hálószobában a lekerekített falsarok és a puha fejtámla csökkenti az éles peremek számát lágyítva ezzel a kis belső teret.

Kis étkező kis konyhával

Kerek étkezőasztal

Nappali és dupla szárnyú ajtó

Tekintettel arra, hogy ez egy második lakás a tulajdonosok számára, így néhány funkciót elengedhettünk. A mosógépet és a szárítógépet egy olyan készülékre cseréltük, ami elfér a szekrényben. A konyhába négyzónás főzőlap helyett egy kisebbet szereltünk be, két főzőlappal, így nagyobb teret nyerve a munkalapon. Az elképzelés az volt, hogy a konyhasarok inkább bárként funkcionál, így nem nem is egy tipikus konyha. Lemondtunk a felső szekrényekről, a háztartási gépek nagy részét pedig az egyik falon elhelyezett magas bútorokba rejtettük. Szándékosan két részre osztottuk a korpuszokat, hogy ne hasonlítson egy hagyományos konyhára. Azt akartuk, hogy a lakás funkciói átjárják egymást így könnyedén mozoghatunk a konyha, étkező, pihenő és munka között.

Sötétkék ágyfejvég

Hálószoba világoskék falszínnel

Az egyes zónákat világítással emeltük ki - a konyharészben félhomályos, bár stílusú, míg a nappalit napközben a nagy ablakokon át beáramló természetes fény, este pedig a kanapé fölé középen elhelyezett lámpák világítják meg.

A minimalista fürdőszobában minden rendezett és tiszta, minden tartozékot minimálisra csökkentettünk. Világos színek uralkodnak, fehér, fekete és fa kiegészítőkkel, valamint fényes felületekkel, tükörrel és üveggel. Mindez könnyedség benyomását kelti, és optikailag kibővíti a fürdőszobát."

Íves előszobafal és minimál fürdőszoba

Fotók: Katarzyna Seliga Wroblewska