A lengyelországi SHOKO Design belsőépítészeti stúdió munkáját figyelemmel kísértük az utóbbi években. Munkáik során kerülik a teljesen vegytiszta megoldásokat, mindig fontosnak tartják a természetes jegyek megjelenítését a helyiségekben. Így otthonosabb és barátságosabb lesz a végleges hangulat, amit a megrendelőik is mindig alátámasztanak. Most egy nagyobb alapterületű lakás berendezésére kaptak megbízást. Az egyedi stílusjegy ebben az esetben a szeletelt tégla volt, amit több felületen is alkalmaztak. 

A nappali az étkező és a konyha egy légtérben van. Azonban volt ott egy oszlop, amit sajnos nem lehet elbontani, ugyanis fontos gépészeti elemek futnak benne. Így nem maradt más megoldás, mint a téglaburkolat, ami erényt kovácsolt a hátrányos tulajadonságból. Legalábbi optikailag mindenképpen. Teljesen más hangulatot kapott az egész tér. Teljes egységet alkot a modern-klasszikus tálalószekrénnyel és a természetes fafelületű asztallappal is. Csipetnyi vidéki hangulatot a kanapé párnái is sugároznak durva szövésükkel. 

Modern konyha újépítésű lakásban

A természetes színeket a fekete a fehér és a szürke árnyalatok egészítik ki. A lengyel lakberendezésben mindig is fel lehetett fedezni a skandináv hatásokat. Egy étkezőasztal is mennyivel szebb látvány ha friss virágcsokor díszíti. 

Modern klasszikus tálalószekrény

Még az ablakok árnyékolóiban is fekete és fehér színek dominálnak, ügyelve minden részletre. Ha mélyebb a kanapé ülőfelülete, akkor nem baj ha ilyen sok a párna, segítségükkel jobban be lehet kuckózni és jobban kialakítható a megfelelő testhelyzet. 

Téglafal burkolat előszoba

Szintén téglaszelet burkolat került a közlekedő falára, ami előtt egy vidéki hangulatű pad biztosítja a fő látnyosságot. 

Szigetes konyha

A modern klasszikus konyhabútor szigete fiókokkal és mikróval. Az oldalán lévő akasztókon a konyharuhák tárolhatók. 

Szerény nappali berendezés

A szerény nappali nem számít túl sok vendégre, a berendezés egy kanapén túl egy tévére és egy kis komódra korlátozódik. Egy-két klubfotel még biztosan elhelyezhető itt. 

Gardróbszekrény a folyosón

A modern klasszikus ajtófazonok a közlekedőben és a hálószobak ruhatároló szekrényeinek elemein is egységesen kerültek kialakításra. 

Modern klasszikus fehér konyhabútor

A berendezés fiatalos és egységes. A téglaburkolat pedig egyszerűen tökéletes választás volt ehhez a koncepcióhoz. 

Modern étkező fekete és fehér műanyag székekkel

Szürke falszín

Egyedi gardrób a hálószobában

Fotók: Beniamin Mirek. A SHOKO Design magazinunkban eddig megjelent munkái ide kattintva tekinthetők meg.