Ha megfejtettük ezt a kérdést, akkor azt biztosan leszögezhetjük, hogy a minimál nem unalmas. Hordoz egy olyan esztétikát, ami hatással van ránk, amit egy lakberendező érdekes anyagokkal, funkcionális elrendezéssel, harmonikus színekkel és jól megtervezett fényekkel tálalhat a számunkra. Csakis ekkor érhet célba, máskülönben a lehangoló és a rideg jelzőket fogják ráaggatni. Ezeket a látványterveket egy projekt keretében több ukrán tervező készítette, az I.L. Architects és az One To One Architecture & Design. Jó érzékkel nyúltak a minimál témához megrendelőjük kérésére. A fiatal hölgy letisztultságot frissességet és érzéki megfogalmazást várt a tervezőktől, akik messzemenőkig teljesítették ezt a kérést. 

Minimál konyha és nagy előszobai gardrób

A három alapszín a fehér a fekete és egy fadekor, ami az előszobai gardróbszekrények és a konyhabútorok alsó részét díszítik. 

Konyha térelválasztója

A kis alapterület miatt nem lehetett egy különálló hálószobát kialakítani. Így maradt az üvegfallal leválasztott hálófülke megoldás. A középső szekció lett - kissé szűkösen - a nappali és mellette a konyha egy étkezőpulttal. 

A nappali faliképe

Kanapé a konyha közvetlen közelében

A pici nappali kanapéja szép, talán egy kicsit jobb lett volna egy keskenyebb változat, illetve falikép is egy kicsit lehetne kisebb a jobb arányok miatt. 

Minimál médiafal led fényekel

A kanapéval szembeni fal viszont szép munka, alul egy kis tárolóelem, felette pedig led világítással egészül kis a médiafal. 

Kis előszobai szekrény és tükör

Az előszobai egyedi tervezésű konzolasztalon a kulcsokat és az apróságokat tárolhatjuk és a tükörnek is itt van a legjobb helye. 

Natúr fa gardrób dekorok

Sarok konyhaszekrény bárszékkel

A minimál konyhák sajátja a rejtett fogantyú és a monokróm megjelenés. Itt a reggelizőpultot akkor lehet a főzéskor is használni ha a bárszékeket teljesen betoljuk a pult alá. 

Fekete reggelizőpult

Fekete éjjeliszekrény

A hálószobai térelválasztó üvegének mintázata sejtelmesen zárja el a háló zónáját. Itt szintén szép megoldás a plasztikus fali dekorelem, amit egy led fény világít meg hátulról. Egy pici íróasztalra is szüksége volt a megrendelőnek, ennek az ággyal szemben alakítottak ki helyet a tervezők. 

Dolgozósarok a franciaágy előtt

Zuhanyzós fürdőszoba walk in zuhany

Nagy táblás fehér burkolat fürdőszobában

Fém hatású dekorlap fürdőszobai szekrényen

A fürdőszobai fémhatású dekor a bútor leglátványosabb része a berendezésnek. Nagyon jól illik hozzá a terrazzo mintás padlóburkolat és falicsempe is. Minden kiegészítő következetesen fekete még a szappanadagoló is. Reméljük, sikerül a minimál lakberendezés szerelmeseinek egy érdekes kis lakást mutatnunk. 

Nagy fürdőszobai tükör