A Cas-ina projekt keretében az RM Architecture egy mindössze 35 m2-es lakást újított fel. Bejárva az enteriőröket megállapíthatjuk, hogy a kreativitás és a gondos tervezés hogyan képes még a szűk helyiségeket is kényelmessé és barátságossá alakítani. Az elrendezés szakít minden sémával, ugyanis a tér közepére került a fürdőszoba. Eköré csoportosul a többi funkció. A fürdő egy kis természetes fényt még a felső ablakainak köszönhetően kap a nappali felől. 

A jellegzetesen kreatív, játékos olaszos dizájn és átgondolt lakberendezés a kis lakás minden egyes pontján tetten érhető. Mindez egyfajta egyszerűséggel párosul, aminek a végeredménye egy ilyen barátságos otthon. A kis méretek ellenére minden zónát szakszerűen rendeztek be a funkcionalitás maximális figyelembe vételével. A színek visszafogottak mégis mozgalmasak: farmerkék, korallvörös, halványrózsaszín és pisztáciazöld színek keverednek. Az álmennyezet és a kanapé alatti dobogó a gépészeti rendszereket rejti. A világoskék és fehér kombináció a felhős égre asszociál. 

Kis nappali részlet kinyitható kanapéval

A szabad falfelületen egy tv-t is el lehetett helyezni. A kanapé mögött festmény is egy élén színfolt ebben a kompozícióban. 

Zöld beépített szekrény egyedi méretben

A bejárati ajtónál és a hálófülke szekrényeinél is nagy tükröket látunk, amik határozottan hozzájárulnak a mélység értezhez. 

Kanapé a fürdőszoba falnak támasztva

Nagyon szép ez a méretre gyártott minimál konyha. A végén két bárszék tölti be az étkező szerepét. A fürdőszoba falán egy egyszerű polc található, ami a konzolasztal szerepét tölti be helytakarékos változatban. 

Parkettás konyha és közlekedő

Itt szintén egy keretezett élénk színű poszter teszi érdekesebbé a fürdőszoba falát. Az előszobai tükör ötletéért csillagos ötöst kell adnunk. 

Zöld konyhabútor egyedi méretben

Mivel ez a konyha nem a nagy főzések helyszíne lesz, így a felső szekrényelemekben egyéb holmikat is lehet tárolni. A nyitott polcon látható könyvek otthonos hatást keltenek. 

Étkezőpult két székkel

Ebben a kis lakásban annyi szépen megtervezett részlet és sok finomság van. Ilyen többek között a Knoll szék a Fontana Arte asztali lámpával. 

Hálószoba, gardrób és íróasztal

Lamellás térelválasztó

Cielo kerek mosdó

A fürdő egy praktikus, sarokban is elhelyezhető kerek mosdót kapott, amihez jó választás volt a halvány rózsaszín falicsempe. 

Halvány rózsaszín csempe

Bútorok és lakberendezési kiegészítők: 

Kanapé - Bonaldo
Knoll - Fémvázas szék
Artemide - Fali lámpák
Miniforms - Bárszékek
Vibia - Mennyezeti lámpa
Cielo - Kerek mosdó
Appiani - Fürdőszobai csempe
Fontana Arte - Asztali lámpa

A tervező weboldala: www.rm-architecture.it