Alina Butakova belsőépítész és formatervező Szentpéterváron nyitotta meg a WorkPlus Stúdiót. Megrendelője egy 42 m2-es lakást vásárolt és ötletek híján, de korrekt büdzsével kereste fel a tervezőt. A lakberendezési látványtervekből mindössze öt darab készült, mégis nagyon jól érzékelteti az elképzeléseket. Alina a formák és arányok játékterévé tette az enteriőröket. Semmi sem zsúfolt és a színek is egymásra épülnek egy adott tartományban, lehetőséget adva akár a későbbiekben élénkebb színek befogadására. 

41 m2-es lakás konyha

A lakás minden helyiségébe ugyanaz a felhős mintázatú padlólap került. Már ezzel az ötlettel egy dekorációs elem került a térbe, de nem a falakon, hanem a padlón. Ezzel az ötlettel sehol sem unalmas a tér, nem egyhangú és a figyelmet a formákra lehet irányítani. A kicsi kompakt térbe sűrűsödik a konyha az étkező és a nappali. Négy személy részére elegendő is a kerek étkezőasztal. Fényforrásokból is igen változatos a felhozatal. A konyha előtti területet az álmennyezetbe épített spotok világítják meg. Az étkező felett mint egy glória tündököl az asztal formáját követő arany színű váz, amin egy ledcső tekereg. A kanapét és a festményt sínben mozgatható irányított fények teszik világosabbá. Az olvasáshoz pedig a szintén arany színű állólámpát lehet felkapcsolni. 

A közös nappali és étkező

A teret a világosszürke uralja. A konyhához fekete fényes kőszemcse mintás falburkolat került. Közvetlenül ehhez kapcsolódik a méretre készülő nappali bútorelem. Fogantyúk sehol nincsenek, minden nyomásra nyílik. A középen elhelyezkedő sötétebb betét felületén kevésbé tűnik ki a tévé megszokott fekete formája. 

Hálószoba gardróbbal

A hálószoba intim hangulatot sugall. Felesleges bútorokat itt sem látunk, viszont a nagy méretű gardróbban sok holmi elfér. Az egyik fele üvegezett és belső led világítást kapott. A légies érzést erősíti a könnyed, padlóig érő fényáteresztő függöny. Az ágy mellett mindössze egy kis kerek lerakót találunk, felette egy vékony kis lámpával. 

Egy TV a háló falára is került

Szintén egyedi tervezésű az a lerakófelület, ami a tévé alatt található. Az apróságokat pormentesen a fiókokban tárolhatjuk. 

Fürdőkádas fürdőszoba

A felhő mintás burkolatból a fürdőben a falakra is jutott. A megrendelő számára fontos volt a fürdőkád, amit ki lehetett egészíteni a frissítő fürdéshez elengedhetetlen fejzuhannyal és kézizuhannyal. A projekt még a múlt évben kezdődött a beköltözés az ősz folyamán várható.