A képeket nézegetve mintha csak egy new york-i ingatlanos oldalt böngésznénk. Pedig jóval közelebb van hozzánk ez a lakás, méghozzá a szomszédos Ukrajnában. Kijev új építésű toronyházában készült el a lakás még 2023-ben. A tervezés munkálatokat a Sence Architekts végezte. 

„Ügyfelünk egy olyan otthont keresett, amely kézzelfogható kapcsolatot teremt a természeti környezettel. Ezt úgy értük el, hogy gondosan összeválogattuk a textúrák szimfóniáját – a fa sima melegétől a dekoratív vakolat masszív varázsáig.” - meséli Oksana Petrovska, az építészstúdió vezető belsőépítésze. 

Moduláris sarokkanapé

Acélkék konyhabútor

A nyers, és plasztikus felületek kihangsúlyozására a tervezőcsapat agyagszínű dekorvakolatot választott. Kézzel készített domborművek, folyó vonalakkal díszítik a nappalit és a hálószobát, amelyek vizuális effektként és tapintható dekorként egyaránt szolgálnak. A természetes fa bútorok egy újabb réteg szerves textúrát adnak a tereknek, sima kontúrjaik gyönyörű kontrasztot alkotnak a durvább falfelületekkel.

A lakás színpalettáját közvetlenül a természet leggyakoribb színeiből építkezik, az agyag és a homok árnyalatait idézve. A meleg fa díszítések meghitt, karakterekben gazdag légkört árasztanak a térben. 

Sötétbarna szigetes konyha

A konyha acélkék és sötétbarna kombinációja egy kényelmes méretű szigettel, amibe nem építettek gépeket, csak egy nagy felület, amin kényelmesen elő lehet készülni a főzéshez. A nagy ablakokon keresztül nem mindennapi a kilátás, ahol a tériszony nem előny, és az esti órákban hozzá kell szokni, hogy be láthatnak a privát tereinkbe. De szerencsére a megfelelő vastagságú sötétítőfüggönyök motorosan is vezérelhetők, így egy gombnyomással lehet sötétíteni. 

Egyedi tervezésű konyhabútor

Amerikai lakberendezés hatás

A moduláris kanapé mellett rendkívül látványos ez a hatalmas állólámpa, ami a nappali és az étkezővel kiegészülő konyha határán áll őrt. 

Hálószoba földszínekkel

Az igényes hálószoba léces dekorfala előtt mozgalmas aszimmetriát teremtett a tervező a nagy lámpával és a kis sminkasztallal. A korallvörös szék érdekessége, hogy még a lábai is kárpitozottak, amik az új trendekbe tökéletesen illenek. A hálóból egy közlekedőbe érünk, ahol nagy tárolószekrényeket találunk a fürdőszobával és egy külön wc-vel. 

Léces térelválasztó fürdő és háló között

Kézmosók és fürdőszoba

Bízunk benne, hogy olvasóink találnak ebben a lakásban is inspiráló és szép részleteket, amiket saját otthonuk felújításakor is alkalmazhatnak. 

Fotó: Max Artbovich