Ukrán lakberendezők és belsőépítészek előszeretettel osztják meg látványterveiket különböző dizájn platformokon, ahol a tehetséges tervezők munkáit gyűjtik össze. Ezt a kis lakást Julia Brazhnikova gondolta újra, pontosabban a legjobb tudása szerint tette élhetővé. A lakás két helyiségből áll, egy multifunkciós szobából és a különálló fürdőszobából. Ekkor alapterület mellett a hálószobáról le kellett mondani, és sajnos galériát sem lehetett itt kialakítani. Ilyenkor kell jó minőségű kinyitható kanapét vásárolni, ahol tényleg minden nap lehet aludni és nem csak vendégágy funkcióval készült. 

Minigarzon kinyitható kanapéja

A hálószoba hiányán túllépve barátságos lett az összhatás. A földszínek dominanciája melett a fürdőben színes terrazzo burkolat és élénköld csempék fogadnak. Az előszobában az ülőpad alatt egy tárolószekrényünk is van sőt, egy felső szekrény is segíti a tárolást. 

Előszoba fenyitható pados tárolóval

A konyha szintén profi tervezés eredménye. A teljesen zárt szekrények sorát egy szépen megvilágított üvegajtós elem zárja. Az L alakú munkalap túlsó végén két bárszéket találunk, ahol étkezni tudnak az itt lakók. A munkalapot egy polcos elem támasztja meg, ahová egy leddel megvilágított nyitott polc is került. Ez egy nagyon szép megodás, mert hangulatvilágításnak is jó és csökenti ennek a polcelemnek a tömbszerűségét. 

Vitrines konyhaszekrény pici félsziget megvilágítótt nyitott polcelemmel

Beépített hűtőszekrény famintás előlappal

A minigarzon méretáhez igazított nappaliban találunk egy kényelmes kanapét, és egy meglepően nagy szekrény is beépítésre kerül, amit nappali elemeivel teljesen egybe fognak építeni. Ez gyakorlatilag a gardrób, ami megjelenésében inkább nappali bútor benyomását kelti. A kanapé elé csak egy kecses, kis méretű dohányzóasztal került, így ezt a napi ágyazáskor könnyen arrébb letet tenni. 

Tárolóbútorok a nappali szekrénnyel egybeépítve

Nagyvonalú bútor kis lakásban

A lakás ablak felé eső sávja lett a tolóajtóval leválasztható kétszemélyes home office. Persze ez használható napi kikapcsolódáshoz, játékhoz is. A covid járvány óta, sok olyan látványterv születik, ahol már előre beterveznek home office helyiséget vagy zónát, arra az esetre, hogy egy pandémia újra megismétlődne. 

Tolóajtóval leválasztott home office

Kétszemélyes home office

A pici fürdőszobában szintln nem volt tól sok lehetőség a tervezésre, viszont az alapfunkcióknak helyet kelett találni. A fürdőkád megrendelői kérés volt és a mosógépnek is sokkal jobb helye van itt. Hogy mégis érdekes legyen a fürdő, a tervezők az előszobai terrazzó mintát ide is behozták. A zöld felicsempe pedig most divatos, és talán tudat alatt a természetre is asszociálhatun. A tény, hogy megnyugtató lett az összkép, ami egy fürdőszoba esetében fontos szempont. 

Fehér terrazzo padlóburkolat és zöld csempe kombináció

Fürdőkádas lakás wc-vel