Robotfűnyíró és telepítés

A robotfűnyíró előnyei

Az, hogy kertünk mindig üde, zöld, és tökéletesen ápolt legyen, sok fáradtságot igényel. A fűnyírók új generációja szeretné ezeket a terheket átvállalni intelligens megoldásokkal. A robotfűnyíró használata számos előnnyel jár, amit leginkább a használata során fogunk megtapasztalni. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy csendes, így sem minket, sem a szomszédjainkat nem fogja zavarni. Működtethető szélben, esőben, vagy erős napsütésben, ezeket a fizikai terheléseket nem nekünk kell elszenvedni. Ezek az okos kerti eszközök munkájuk során nem igényelnek emberi beavatkozást, azonban a tökéletes működésükhöz a munkába állításuk előtt, telepítési feladatokat kell elvégezni. Lehetőség szerint válasszunk olyan szolgáltatást, ahol a robotfűnyírót a kertre szabottan telepítik.

Robotfűnyíró és telepítés

Mire figyeljünk a robotfűnyíró kiválasztása során?

A kiválasztásnál elsődleges szempont, hogy milyen a kertünk domborzata. Milyen a terület fekvése, és milyen akadályok okozhatnak gondot a gördülékeny munkavégzésben. Ha lejtős szakaszok is találhatóak, akkor olyan típust válasszunk, ami 25, 35, vagy akár 40%-os lejtőn is biztonságosan halad. Második választási szempontunk a kert mérete. Ezek a robotok, szinte bármekkora fűterülettel megbirkóznak. Egyes típusok már 5000 m2-es területet is könnyedén lenyírnak, de több gép párhuzamos telepítésével még ennél nagyobb terület sem jelenthet akadályt.

A robotfűnyíró telepítés 5 szabálya, amiért érdemes profikra bíznod:

Vásárlást követően szeretnénk minél előbb munkába állítani újdonsült segítségünket, és nem szeretnénk órákat eltölteni az útmutató tanulmányozásával, vagy éppen a programozással kísérletezni. A gyártók persze törekednek a folyamat leegyszerűsítésére, azonban a feladat mégis összetett. Pontatlan, vagy hibás beállítással, a hatékony és tökéletes működés sem várható el.

1. Először válasszuk ki a telepítési helyet, azaz a bázist

A töltőállomás elhelyezése kulcsfontosságú a telepítés előtt. Az időjárási körülményektől megfelelően védett helyen kell lennie. Legyen ez egy vízszintes felület áramforrás közelében, viszont a kerti öntözőrendszer szórófejeitől távol.

Robotfűnyíró és telepítés töltőállomás

2. A határoló-huzal kivezetése

A határoló-huzal precíz kivezetése fontos, hiszen ez határozza meg a robotfűnyíró munkavégzését. A vezetőhuzalt a földhöz erősítve, szigeteket létrehozva kell kihelyezni. A szigetek létrehozása annak érdekében történik, hogy a robot kikerülje a kerti növényeket, a fákat és bokrokat. A határoló-huzal kihelyezése a gépekhez mellékelt speciális szögek segítségével történik.

3. A vezetőhuzal kihelyezése

A vezetőhuzal nélkülözhetetlen kiegészítő robotfűnyíró telepítés előtt. Ahhoz szükséges, hogy a robotfűnyírót visszavezesse a töltőállomásra. A vezetőhuzalt nem elég csak egy távoli pontra kihúzni, össze kell kötni a határoló huzallal és a töltőállomással is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször ezen a ponton szokott az otthoni telepítés elbukni.

Robotfűnyíró Gardena

Robotfűnyíró és telepítés

Husquarna robotfűnyíró

4. Programozás az egyenletes vágásért

A programozás segítségével biztosak lehetünk abban, hogy csíkmentes gyepfelületet kapjunk. A program beállítása során figyelmet kell fordítani arra, hogy a robotfűnyíró különböző irányokból nyírja a füvet, ezért szabálytalan fűnyírási rendszerrel működik. Ezzel a módszerrel érhető el a legszebb vágási végeredmény. Mindenképpen érdemes szakemberre bízni a beállítást, hiszen az egyszeri profi beállítás után nincs szükség további programozási feladatok elvégzésére!

Okos alkalmazás robotfűnyíróhoz

5. Garancia

Mit nyer a kerttulajdonos egy robotfűnyíró szakszerű telepítésével? Az időn és a nyugalmon túl azt, hogy robotfűnyírója hibátlanul működik, és gyepfelülete tökéletesen gondozott lesz. A tapasztalt robotfűnyíró telepítő ANDL Kft. garanciát vállal elvégzett munkájára, a szakemberei által kivitelezett több száz telepítéssel felkészültek arra, hogy minden helyzet egyedi, minden kert más, így nincs két egyforma kihívás, amit tökéletesen kell teljesíteniük.