Művészeti iskolánk 1995 óta működik szabad szellemű környezettervező magániskolaként. Intézményünkben akkreditált, felnőttképzés rendszerű, közép- és felsőszintű képzés folyik. A képzések időtartama 4 vagy 8 szemeszter, a közép- vagy felsőfokú képzésnek megfelelően.

Bemutatkozás

Az itt szerezhető diploma felsőszintű magániskolai oklevél. Minden szakunkon - Lakberendezés, Stylist, Enteriőrtervezés, Divattervezés, Smink és öltözködéskultúra, Díszlet és jelmeztervezés, Alkalmazott fotográfia, Tervezőgrafika, Tervező operátor és Kiadványszerkesztés - 4 félév után OKJ-s középfokú állami oklevél is szerezhető.

A KREA oktatói a hazai és külföldi művészeti élet kiemelkedő és elismert alakjai, egyetemi, főiskolai tanárok, művészettörténészek, pszichológusok, szociológusok, építészek, belsőépítészek, grafikusok, divattervezők, stylistok, designerek, gazdasági és jogi szakemberek.

Az oktatás mellett a KREA egy kortárs művészeti galériát is működtet, amellyel szeretnénk a kortárs művészeti élet aktív részévé válni. A KREA galériában nemcsak hallgatóink és oktatóink munkáit, neves szakmai fórumokon kiállított alkotásait tárjuk a nagyközönség elé, hanem igyekszünk olyan neves hazai és külföldi művészek munkáiból is válogatni, amelyek diákjaink látásmódját pozitívan befolyásolhatja, miközben a tágabb szakmai közönség művészeti percepcióját is alakíthatja.

Célunk: Az iskola célja, hogy olyan magas fokú és széleskörű műveltséggel és képzettséggel rendelkező szakembereket képezzen, akik képesek tudatosan alakítani emberi környezetüket, és harmóniát teremteni alkotásaik társadalmi, gazdasági, technikai, funkcionális és esztétikai aspektusai közt.

Arra törekszünk, hogy hallgatóink olyan szakmai támogatásban és képzésben részesüljenek, aminek segítségével egyedi kreativitásukat megőrizve a társadalom és a művészeti élet felelős irányadóivá válhassanak itthon és külföldön egyaránt. A KREA Galéria kiállítótereiben évente több alkalommal kapnak lehetőséget hallgatóink saját munkáik kiállítására. Ezzel is szeretnénk segíteni szakmai érvényesülésüket, a hazai, esetleg külföldi piacra való kijutásukat.

A KREA Kortárs Művészeti Galériában a kiállításokon kívül rendszeresen szervezünk szakmai beszélgetéseket, előadásokat, szimpóziumokat, ahol a hazai művészeti élet jeles képviselői fejtik ki véleményüket a kortárs művészeti irányzatok jelenével és jövőjével kapcsolatban, értelmezik, értékelik és összehasonlítják a hazai és külföldi tendenciákat a design, építészet vagy a divat terén. Az előadások nyilvánosak és ingyenesen látogathatóak.

Következő program a KREA-ban:

Az októberi Design Hét alkalmából a KREA Művészeti Iskola nemcsak nyílt napokkal várja az érdeklődőket egész héten, hanem vitaindító kerekasztal beszélgetésre is invitálja a szakmát és a nagyközönséget.

Október 10-én, szerdán este 7 órától, „Lépésváltás. Identitás és esély a designban” címmel előadások és egy szakmai kerekasztal beszélgetés várja mindazokat, akiket érdekel a hazai design helyzete, lehetőségei és korlátai, múltja, jelene és jövője. A kerekasztal beszélgetéssel a KREA nyílt fórumot kíván biztosítani a nagyközönség, a szakma, a hallgatók és az oktatók számára, hogy a felmerülő témákat, a hazai design adta lehetőségeket és nehézségeket közösen vitassák meg.

Előadások:
Szalai András művészettörténész: Disegno, dessin, design, dizájn
Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus: Identitás a designban
Martinkó József építészetkritikus: Eszmék és téveszmék, avagy létezik-e magyar kortárs design

A kerekasztal beszélgetés további meghívott vendégei:
Ekler Dezső építész, F. Kovács Attila építész, a USE divattervezői, az Ivánka Beton formatervezői, és Elek Márton belsőépítész.

A megnyitó előtt, 5 órától Szalai András művészettörténész nyitja meg a KREA hallgatóinak 2006-2007-es tanévben benyújtott vizsgamunkáit bemutató kiállítását az iskolában működő KREA Kortárs Művészeti Galériában. A kiállítás a Tervezőgrafikus, Operátor, Lakberendező, Stylist, Enetriőrtervező és Divattervező szakos hallgatók alkotásai alapján nyújt majd átfogó képet a friss diplomás szakemberek designról alkotott felfogásáról. A programokra a belépés díjtalan.

www.kreaiskola.hu