Marco Zordan munkái

A szokatlan keretezése a televízióknak azon megfontolásból született, hogy ezek - a ma már mindenhol jelenlévő - technikai berendezések ne törjék meg a gondosan megtervezett belső terek hangulatát, színvilágát. A Maya elegáns vonalvezetésű egy és kétszemélyes relax fotel, amely egyedivé tehet egy különlegesen megkomponált modern enteriőrt, de beilleszthető klasszikus kastélyok termeibe is.

Jól alkalmazható a monitor állvány nélkül házimozik kényelmes foteleként. A hajlított faszerkezetre finom bőrrel bevont formázott habmatrac került, a háttámla vonalára bárhova áthelyezhető fej- vagy deréktámasz is része, és kiegészíthető igény szerint Inox karfával, ami le-fel hajtható. A karfára asztalka szerelhető, amely segíti a számítógépes munkához használt klaviatúra kényelmes elhelyezését.

A kiegészítők segítségével nagyon jól használható akár munkahelyként is miután a designer megoldotta, hogy egy állítható stabil fémszerkezettel megfelelő szögbe belógatta a fotel fejrészénél az ugyancsak fával burkolt ívelt LCD monitort, amelynek távolsága igény szerint változtatható és különböző szögbe elfordítható. A monitor mérete 19” és 23” lehet és használható TV ként is. Ezt a darabot M’Arco névre keresztelte

Fontos, hogy a monitor állvány úgy van megtervezve, hogy a fotelben keletkező bármilyen mozgás nem terjed át a képernyőre. Így nem zavarja a számítógépes munkát.A fa színeit itt is választani lehet a fentiekből a szórakoztató elektronikánál felsorolt lehetőségek közül, valamint a habmatrac bőrbevonata is különböző lehet: fehér, beig, sárga, kék ,piros és fekete, de természetesen egyedi igények szerint is kialakíthatók.

Az ez évi milánói Bútor Salonon jelent meg a Maya fotel egyszemélyes változatával. A designer merészen alkalmazta fa természetességét és a divatos piros szint.

Tükör+Plasma képernyő ( tükörként funkcionál)
Plasma képernyő +tükör ( Képernyő funkcióval )

Az Arco esetében a plasma( Panasonic ) képernyőt faburkolatba ágyazta be Marco Zordan és a legmodernebb híradástechnikai és házimozi szetteket lehet hozzá kapcsolni. Itt is megjelenik a faburkolaton az az ív, amely lágyít az egyenes vonalú síkképernyőn. A Plasmák rendelhetők 30”,42”50” átmérővel. A fa színek: cseresznye, fehérített tölgy, venge, fekete lehetnek. A legújabb trendnek megfelelően lakkozott fehér, fekete és piros változatba is választhatók. Fém kiegészítőket is tervezett a designer , amellyel az Arco falra szerelhető.

Milánóban az év áprilisban megrendezésre került Bútor Salonon a designer újabb alkotásával jelent meg. A pirosra lakkozott faburkolatba ágyazott plasma képernyő használaton kívül tükörként funkcionál a képernyő mögé rejtett hangszórók biztosítják a kiváló hanghatást.
Fontos, hogy Marco Zordan megoldotta, hogy a már meglévő különböző méretű plazma képernyőket is el tudja látni ezzel a design-os különleges keret és tükör megoldással.

A Luna Monitor két részből tevődik, össze a felső rész, amely a legmodernebb technológiával ellátott LCD monitor(Samsung) amerikai cseresznyefa burkolatba került. A egyenes vonalú taszító hatását a monitornak a faburkolat finom ívével törte meg a designer, a hangfalak a monitor mellé lettek beépítve a faburkolatba. Mind ezt egy forgó szerkezettel látták el ami segíti, hogy a képernyőt igény szerint jobbra balra elforgatható legyen. Az alsó rész magába foglalja a fém szerkezetbe épített monitor kezelő gombjait, és ide lehet felhajtani a finom vonalú ugyancsak cseresznyefa burkolatba foglalt klaviatúrát is és ide került a termék sorszám ami azt jelenti, hogy nálunk van a világban a 93-as ebből a sorozatból.

A Siro LCD monitor egy egyszerű és elegáns multimediális monitor, mely minden kifinomult és igényes környezetbe beleillik. Használható számítógéphez képernyőként, TV-ként, vagy zárt áramkörű biztonsági rendszerek monitoraként.

 A Polaris a design maximális megtestesülése. Bármely környezetben elhelyezhető, tartószerkezetet nem igényel, rozsdamentes acélból készült állványának köszönhetően. Az állvány igazán hasznossá teszi a Polaris-t irodai használatra, hiszen így a monitor az íróasztal felett foglal helyet, azt teljesen szabadon hagyva. Ideális a designra nagy hangsúlyt fektető terek színvonalának emelésére. Magassága állítható és a monitor elforgatható.

A Lyra bármely környezetben elhelyezhető TV/monitor, mely tartószerkezetet nem igényel egyedi tömörfa állványának elegáns megjelenést kölcsönöz. Magassága állítható és a monitor elforgatható. Lyra isola nevű alkotással egy kifinomult elegáns otthoni munkahelyet lehet létrehozni vagy akár hotelek, igényes közintézmények internet pontjának kialakítására kiválóan alkalmas miután 15”-és, 30” képernyővel is lehet rendelni . 

A Quadra monitorral sikerült egy olyan asztali monitort kialakítani, amely használaton kívül az alumíniumból készített szerkezet segítségével lehajtható de ha a tér úgy kívánja akár falra is szerelhető . A hangfalak a monitor mögé vannak beépítve. A képernyők méretei 15”17” és 19” lehetnek és TV-ként és LCD monitorként is működhet. A fa színek: cseresznye, fehérített tölgy, venge, fekete, és lakkozott fehér és fekete piros változatba is rendelhető.

Tema alacsony tároló bútorra szerelve a monitor forgathatóvá válik. A tema bútor fából készült a minimál stilus jegyeit praktikummal ötvözte a designer hátoldalon nyitható hátlapoknál kivezethetők a különböző elektronikai eszközök vezetéki A bútorba a különböző híradástechnikai eszközök elhelyezhetők.

Ego komód, minimál stílusban, fából készült, amely magában foglalja az Arco monitort. A komódba, a lakásba fellelhető szórakoztató elektronikát el lehet rendezni a szükséges elektromos aljaztok be vannak építve. A komódból egy elektromos szerkezet segítségével kiemelkedik a plasma képernyő. Az egész komód a forma és a méret harmóniáját sugározza. A Vela ( vitorla ) névre hallgató Plasma képernyő, amelyet bőr keretbe foglaltak, forgatható 42” monitorral , audiorendszerrel hoztak létre, hogy a Hiline térhangzású rendszer részét képezhesse. Két darab hátul elhelyezkedő műholddal, amit a Vela hátulján, a megfelelő bemeneti nyíláshoz kapcsolhatunk. Hozzátartozik egy távirányító által aktiválható forgatórendszer és egy automatikus megállási funkció, a forgás akadályoztatása esetére.

A szórakoztató elektronikához a Marco Zordan elegáns hangfalakat tervezett, Ond néven és Nova annak a bútornak is beillő mélynyomónak a neve amely a hangfunkciója mellett Tv nézéshez elégséges fényt is tud biztosítani. Az Input faburkolatú billentyűzet használható egymagában is, vagy más Hiline termékekkel összhangban, vagy bármilyen egyéb PC-vel.

Tökéletesen illeszkedik a szépen berendezett irodahelyiségekhez,ugyanúgy mint a lakásokban kialakított exkluzív technikai sarkokhoz. Kábelek nélkül teljes szabadságot kölcsönöz a billentyűzet és az egér használatához. A bőr csuklótartó eközben különleges kényelemérzetet nyújt.

Az alkotások megtekinthetők előzetes időpont egyeztetés után. Rugalmasan alkalmazkodva az érdeklődő idejéhez. E -mail: domhom(kukac)t-online.hu