Újabb irány a fenntartható lakberendezésben

A fenntarthatóság egyre népszerűbb szempont az élet szinte minden területén: az étkezéstől kezdve a lakberendezésig az emberek egyre nyitottabbak a környezettudatos megoldások felé. Az újrahasznosítás jegyében most egy új magyar vállalkozás segít a háztartásoknak a hulladékcsökkentésben. A Frontissimo stílusos frontjai több népszerű IKEA vázzal is kompatibilisek, így a régi bútor eltávolítása helyett egy praktikus lehetőség adott arra, hogy új életet leheljenek a már meglévő garnitúrába.  


Továbbra is töretlen az IKEA bútorok népszerűsége a magyar otthonokban
Magyarországon szinte minden háztartásban fellelhetők az IKEA bútorai. Ezt a népszerűséget leginkább a remek ár-érték aránynak, valamint a kreatív és praktikus térkihasználásnak köszönhetik: kisebb és nagyobb otthonokban egyaránt megvan a helyük a kereskedelmi üzlethálózat bútorainak.
A környezettudatos bútorok iránti igényt jól tükrözi, hogy az IKEA is elkötelezte magát arra, hogy 2030-ra teljesen fenntartható működésre áll át, és minden új termékét az újrahasznosítás jegyében fog megtervezni. 

Frontissimo gardrób ajtó egyedi mintával

Stílusos frontokkal motiválja a háztartásokat a régi bútorok megőrzésére a Frontissimo

A Frontissimo termékcsalád létrejötte szorosan kötődik az IKEA bútorok népszerűségéhez. A fiatal hazai vállalkozás küldetése abból áll, hogy egy stílusos megoldással ösztönözze a magyar háztartásokat, hogy az IKEA bútorok lecserélése helyett inkább egyedi bútorfronttal egészítsék ki őket. Így könnyen újra lehet gondolni az olyan IKEA bútorokat, amelyek felett már eljárt az idő, vagy szimplán meguntak. A jó szekrényvázakat kár lenne kidobni, ehelyett jóval egyszerűbb, és környezettudatosabb megoldás, ha új külsővel ruházzuk fel őket. A Frontissimo csak környezetbarát, biológiailag lebontható kötőanyag felhasználásával előállított natúr MDF lapot használ.

IKEA kompatibilis Frontissimo tolóajtók

A fenntartható lakberendezés egyáltalán nem zárja ki az egyediség lehetőségét, sőt! A Frontissimo bútor előlapjai rengeteg különböző mintában és színben rendelhetők meg online, így bőven van arra mód, hogy valaki saját ízlése szerint egészítse ki a meglévő IKEA bútorait. Arról nem is beszélve, hogy egy bútorajtó vagy fiókelőlap cseréje jóval praktikusabb, mint a lakásból eltávolítani a régi bútort a helyéről, és összeszerelni egy vadonatúj garnitúrát.

Komód ajtó Frontissimo

Emellett sokkal gazdaságosabb is, mint nulláról megterveztetni egy egyedi bútort egy asztalossal, ugyanis nem csak a régi IKEA bútorokat lehet újragondolni a Frontissimo frontjaival, hanem új bútorok vásárlásakor is lehet velük tervezni. A különféle egyedi mintákat a magyar vállalkozás asztalos műhelyben marja. A termék egyediségét a markáns és stílusos mart alakzatok adják, ami a megrendelő által kiválasztott színre történő festést követően nyeri el végső formáját. 
Sőt, a cég eddigi ügyfelei közül olyanok is akadtak, akik direkt a Frontissimo frontjaival akarták megtervezni a konyhájukat! A fenntartható alternatívák mellett tehát a kreatív lakberendezésben is új lehetőségeket kínál a magyar vállalkozás.

Frontissimo Pax gardrób ajtókkal

Milyen IKEA vázakkal kompatibilisek a Frontissimo bútorajtói és előlapjai?
Habár a cég nem rég indult el, a mögötte álló szakmai gárda (tervezők, asztalosok) már régóta foglalkoznak egyedi online rendelések teljesítésével ebben az iparágban. A Frontissimo bútorajtói és fiókelőlapjai CNC megmunkálással készülnek és 100%-ban kompatibilisek az IKEA vázakkal, és minden olyan egyéb bútorral, aminek a méretei megegyeznek a svéd kereskedelmi üzlethálózat termékeivel. A tájékozódásban a frontissimo.hu weboldalon található bútor mérettáblázat is segít.
Jelenleg a következő IKEA termékcsaládok termékeihez gyárt és szállít ki egyedi bútorajtókat és fiókelőlapokat a Frontissimo: 

    • PAX bútorvázak (szekrények, gardróbok, tolóajtó rendszerek)
    • METOD bútorvázak (konyhaszekrények, fali szekrények, fiókok)
    • BESTA bútorvázak (nappali bútorok, tárolók, TV állványok)

(x)