De olyan külső, alkalmanként variálható megjelenéssel is, amelyek lehetővé teszik az otthoni enteriőrbe való maradéktalan beillesztésüket.

Az Esprit a „stílus- és technológiatudatos” vásárlók egyre népesebb tábora számára készült, akik a legkiválóbb műszaki megoldások mellett a stílus és a tudatos formatervezés szempontjai alapján választják meg a megvásárolandó termékeket. Az új Sony márka mottója a „szép egyszerűség”, amely rendkívül praktikus és egyszerű, ugyanakkor kellemes megjelenésű, és a modern városi életkörülményeknek megfelelő készülékeket fémjelez. A londoni Sony Design Centre és a Ligne Roset designcég által kifejlesztett és Tokióban megalkotott Esprit a legmodernebb európai lakberendezési stílusokat ötvözi a Sony legkiválóbb hang- és látványtechnológiai megoldásaival. Magyarországon három terméket kínál a Sony, az L1 tv-vel egybeépített otthoni szórakoztatórendszert, az LF1 és az X1 házimozirendszert.

Esprit L1 – tv és házimozirendszer egy egységben, a harmónia szinonimája

Az Esprit sorozat első terméke a teljesen új designkoncepcióval készült TAV-L1-es. Ez a rendszer nemcsak egy televíziót rejt magában, hanem egyedülálló, csúszó mechanikás, a hangsugárzókat és a DVD-lejátszót is magába foglaló előlappal rendelkezik. Használat közben a szuperkeskeny, 32”-os BRAVIA LCD Tv természetesen mindig a helyén marad. Amikor valaki tévét néz, vagy betesz egy DVD-t, az előlap automatikusan lesiklik, felfedve ezzel a hangsugárzókat és a DVD egységet, kiváló hangminőséget biztosítva a műsoroknak vagy filmeknek. Ezzel szemben, amikor CD-t vagy rádiót szeretne hallgatni, az előlap felemelkedik a képernyő elé, s így egy elegáns audioegységet formál, amely diszkréten meghúzódik a beépített állványon. Az Esprit L1 fedlapja nemcsak funkcionális célokat szolgál, hanem a nappali enteriőrjének megfelelően variálható. Többféle színben, mintával és stílusban rendelhető, így abszolút illeszkedik bárki otthonába.

A TAV-L1 a legkiválóbb digitális Sony technológiát alkalmazza, a külön hangsugárzók nélkül 2.1 csatornás virtuális térhangot létrehozó S-Force PRO Front Surround-ot. Ezáltal a készülék tökéletes, moziszerű térhangot szólaltat meg a nappaliban, anélkül hogy külön hangsugárzókat kellene felállítani, s így képes alkalmazkodni a modern, stílustudatos otthonok igényeihez. A TAV-L1 képernyője HD-képes BRAVIA LCD, processzora pedig olyan különleges színtisztaságot biztosít, amely ma az elsők között van a piacon.

John Anderson, a Sony Home Entertainment igazgatója szerint:"Az Esprit sorozat teljesen új koncepciót képvisel az otthoni szórakoztatás designjában, még inkább beleolvasztva az elektronikai rendszereket a lakókörnyezetbe. De új irányt képvisel számunkra a partneri együttműködés terén is, ugyanis ezt a sorozatot Európa egyik legnagyobb lakberendezési és tervező cégével, a Ligne Roset-val közösen hoztuk létre, akik mind a tervezési ötletek, mind a designtudatos európai vásárlók elérése szempontjából ideális partnernek bizonyultak."

Esprit LF1 házimozirendszer – elegáns külső és 5.1-es hangzás

Azonban annak sem kell lemondania a különleges, egyedi stílussal rendelkező Esprit termékekről, akik nem szeretnének televízióval egybeépített rendszert vásárolni, mivel már rendelkeznek valamilyen más készülékkel. Az Ő számukra kínálhat megoldást az Esprit LF1 házimozirendszer. Az Esprit sorozat modelljeit technológiai és esztétikai harmónia jellemzi. Kizárólag a valóban lényeges elemekre összpontosít: elegáns formatervezés, könnyű kezelhetőség és megdöbbentő élmény. Minden apró részletét úgy alkották meg, hogy harmonizáljon az bárki környezetével és életvitelével. Az egyedi TAV-L1 házimozi rendszerhez hasonlóan, az új DAV-LF1H modellt is a Sony londoni tervezőközpontjában tervezték, és Tokióban gyártották. Azoknak készült, akik ki akarják élvezni a házimozirendszerek nyújtotta élményt, anélkül, hogy hangsugárzókkal kellene telezsúfolniuk a lakást, vagy órákig kellene a telepítéssel, illetve a beállításokkal bajlódniuk.

Az Esprit sorozat filozófiája a „tökéletes hangzásban” rejlik. Az új modell mindenben megfelel ennek a követelménynek, köszönhetően a kecses, falra szerelhető főegységnek - amely magában foglalja a felkonvertáló DVD- és a vezérlőegységet -, valamint az elegánsan karcsú, szemet gyönyörködtető hangsugárzóknak, melyek még a legtágasabb nappali szobába is lenyűgöző hangélményt varázsolnak. A modell lelke nem más, mint a Sony egyedülálló 32-bit S-Master digitális erősítője, amely kizárólag a legértékesebb házimozirendszerekbe kerül beépítésre, ezzel az öt hangsugárzó 100 W, míg a mélysugárzó 280 W teljesítményre képes.

Sokak számára bosszantó és időigényes feladat lehet a házimozirendszerek erősítőjének beállítása a hangsugárzók elhelyezkedése és mérete alapján. Ez azonban itt nem jelent problémát, mivel a beépített DCAC rendszer révén elég egyetlen gombnyomás, és a készülék 30 másodpercen belül önmaga elvégzi a szükséges beállításokat; gyors, pontos és rugalmas, amely még a leglehetetlenebb hangsugárzó beállításokkal is megbirkózik. A vezetékek igen sok gondot okozhatnak egy házimozirendszer hangsugárzóinak elhelyezésekor, nem is beszélve arról, ha központi helyen, szem előtt futnak. A Sony ezért a DAV-LF1H modellbe beépítette az S-DIAT (Sony’s Digital Infrared Audio Transmission) rendszert. Az S-DIAT vezeték nélkül, infravörös jelátadó rendszeren keresztül továbbítja az audio jelet a hátsó hangfalakhoz.

X1 sorozat – többféle lehetőség egyszerű, letisztult formában

Az új X1 sorozat (X1R/X1V/X1G modellek) azoknak készült, akik egyrészt kiváló minőségben szeretnek zenét hallgatni, másrészt felejthetetlen moziélményre vágynak. Az X1 házimozirendszerrel mindezt úgy kapják meg, hogy közben nem kell kompromisszumot kötniük a lakberendezőjükkel. A tökéletes élményről az S-Master erősítő, az S-Force Pro Front Surround hangrendszer, az automatikus kalibráció (DCAC rendszer), és az egyedi hangsugárzók gondoskodnak. A vásárló olyan további lehetőségek közül választhat, mint a merevlemezes felvevő, HDMI kapcsolat, illetve lemeztár. Az Esprit LF1H megvásárolható 2006 októberétől. Az Esprit X1 sorozat (X1V/X1R/X1G modellek) megvásárolható 2006 októberétől. Az Esprit L1 hangsugárzó előlap-készlettel 2006 októberétől vásárolható meg.