Q ventilator design

Nyomós indokkal szolgál a „Q”-ventilátor a Klein & More-tól, mely nem csak alaposan csapja a szelet, de mindemellett mutatós dizájnnal is rendelkezik. A modern művészi alkotásra emlékeztető alakja modern környezetben érvényesül a legjobban, és akár padlóra helyezve is feldobhatjuk vele lakásunk hangulatát. A nemesfémből készített ventillátor közel 4 kilós tömegével szinte elnyeli a rotáció során keletkezett rezgéseket, bármelyik fokozaton is működtetjük a készüléket.  Ára: 170,- €

Terra Phi design ventilator

Karcsú vonalaival kecsegtet a Phi gyártó „TERRA” nevű ventilátora. Precíz, modern, hűvös. Első pillantásra, az úgynevezett standilátor, gyárias külseje talán egy repülőgép hajtóműjére emlékeztet, mégsem érezzük magunkat egy orkán közepén. Épp ellenkezőleg! Az egyenletesen termelt, széles lágy fuvallat kellemes enyhülést hozhat a nagy hőségben. A beépített, fokozatmentes légáramlat-szabályzóval könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legkedvezőbb „széljáratot”. Fontos, hogy rotorjai gumiból készültek, így a sérülés szinte kizárt. Árajánlatot a gyártótól kérhetünk.

Air multiplier design ventilator

Szárnyak nélkül, szabadon. A technológia legújabb vívmányát csodálhatjuk meg a Dysontól a ventilátorlapátok nélküli „AIR MULTIPLIER” névre keresztelt ventilátort. Működése kész technikai csoda: a levegőt egy kis motor szívja össze, majd formálja gyűrűszerűen légáramlatokba, melynek erősségét potméterrel szabályozhatjuk. Különböző méretekben kapható. Asztalra szánt típusa kisebb átmérőjű körrel rendelkezik, mint az álló ventilátor. A mellékelt videóban a Dyson munkatársai mutatják be egy léggömb segítségével, hogy mire képesek a készülékek. Különleges lakberendezési tárgy az oszlop alakú ventilátor is. Bár, ára kicsit borsos a maga 299 eurójával, de előnyei kompenzálják mindezt: kevesebb zaj, a sérülések kockázata egészen alacsony és a látvány egyedülálló.

Propello design ventillator

Aki igazán halk ventilátorra vágyik, annak a nyitott formájú, Black & Blum gyártó által forgalmazott „Propello”-t ajánljuk. Az asztali ventilátor jellegzetessége a szabadon forgó propellerekben rejlik. A megszokott, ház nélküli, ventilátor tárcsái lágy, természetes kaucsukból készültek, így azok megérintése működés közben sem okoz sérülést.  A nyitott rendszer a maga minimálisra csökkentett, de elegáns alumíniumvázával, valamint a szokatlanul halk motorjával még a Modern Művészetek Múzeumának elismerését is elnyerte. A készüléket 110 euróért rendelhetjük meg.

Gervasoni Wind design ventilator

Melegséget árasztó külső ötvöződik hűvös hatással. Ez a „WIND” nevű ventilátor a Gervasoni-tól. A magyarul „Szélnek” becézett padlóventilátor külső burka egy fonott kosárszerű ház, mely kitűnően beleolvad egy télikert, illetve egy mediterrán jellegű lakás környezetébe. Ha a lakberendezés során inkább a rattan bútorokat részesítjük előnyben, akkor ideális díszítőeleme lehet lakásunknak. A készülék felépítése gondoskodik arról, hogy a motor és a propellerek rejtve maradjanak. Kétféle méretben árusítják, „S” illetve „L”.

Otto design ventilator mahagoni fából

És végezetül a Klein & More gyártó „OTTO nevű ventilátorára hívnánk fel a figyelmet. Míg a legtöbb készülék fémvázakkal kerül a piacra, addig „OTTO” a természetes látványával tarol. Ez a világ első olyan ventilátora, melynek külső burka kétszeresen pácolt mahagóni fából készült.  A légáramlatot több fokozatban szabályozhatjuk. „OTTO” segítségével imitálhatjuk a leheletnyi fuvallattól indulva akár egy viharos szél erősségét is. Négy és fél kilójával magabiztosan áll meg lábain. Ideális helyet találhatunk neki otthonunkban vagy irodánkban, hatékonyan fogja „kamatoztathatja tudását”. Ára mindössze 149 euró.

Szoboszlai Réka