A 2020-as év egy egészen új szemléletváltást követelt meg tőlünk, miután váratlanul egy világjárvány ütötte fel a fejét. Teljesen át kellett értékelnünk a tisztaságról kialakított fogalmainkat is, hiszen egy felületnek ma már nem elég tisztának lenni, a legbiztosabb az, ha steril is. Saját magunk és a környezetünk védelme érdekében is a szájmaszk használata mellett a mindennapos, többszöri kézmosás vált a kórokozó elleni küzdelem egyik fontos színterévé. 

Umbra szenzoros szappan és kézfertőtlenítő adagoló fekete és fehér

A sokaknak munkakörnyezetté vált otthonukat, illetve az utóbbi hetekben újra üzemelő munkahelyeket újfajta védelemmel kellett ellátni. A kéz folyamatos fertőtlenítéséhez és tisztán tartásához a legpraktikusabb a folyékony szappan, illetve a szappanadagolóba töltött kézfertőtlenítő használata. Ezeket a kiegészítőket egyre többen már autóban is tartják, és az utazások során sem hiányozhat a napi használati tárgyak listájáról. Számos videót láthatunk a helyes és alapos kézmosásról, ami gyakran tesz fel egy fontos és nyilvánvaló kérdést. Vajon nem juttatunk-e újabb kórokozót a kezünkre, illetve nem adhatunk-e át másnak fertőzést pont a szappanadagoló felületén? Hiszen minden esetben hozzá kell érnünk, így óhatatlanul is potenciális veszélyforrássá válhat. Szenzoros infrás szappanadagolót nagyobb forgalmú munkahelyekre, intézményekbe is érdemes felszerelni. Utántöltésre keressük a nagyobb kiszerelésű kézfertőtlenítő termékeket!

A fürdőszobai designtermékek forgalmazásával foglalkozó Designmarket webshopjában fedeztünk fel egy olyan automata szenzoros szappan és kézfertőtlenítő adagolót, ami megoldást nyújthat a vázolt problémára. A folyamat teljesen érintésmentes, nem kell többé a kifröccsenő folyékony szappannal vesződnünk, vagy a lecsurgó mosogatószert törölgetnünk. Beállítható munkahelyek mosdójába, de irodai környezetbe is, akár minden munkaállomáshoz. A forma ergonomikus, esztétikus, és tökéletesen illik a modern kialakítású fürdőszobákhoz, konyhákhoz. Elrakhatjuk a műanyag fertőtlenítős flakonokat és a helyébe léphet egy látványos forma. 

Umbra szenzoros szappan és kézfertőtlenítő adagoló

Az infravörös érzékelőnek köszönhetően elég csak a nyílás alá tenni a kezünket. A csepegésmentes kialakításnak köszönhetően semmi sem fog mellé menni. A konyhában is nagyon praktikus, mert a szivacsra gyorsan pótolhatjuk a mosogatószert, mindent az egyik kezünk használatával. A viszonylag nagy 255 ml-es tartályba nagyobb kiszerelésben kapható, például a MOL töltőállomásokon kapható kézfertőtlenítőt is tölthetjük. Ha szeretnénk magunkkal vinni, akkor 4 db kis méretű ceruzaelemmel tudjuk működtetni, de hálózatra is csatlakoztatható. 

Umbra szenzoros szappan és kézfertőtlenítő adagoló fekete és ezüst

A jelek szerint nem csak hónapokig, de még évekig az újragondolt hétköznapok része lesz a tisztaság és a fertőtlenítés kérdése. A lakberendezésben és a belsőépítészetben új anyagok váltják fel a régieket, szempont lesz a tisztán tarthatóság, illetve az, hogy egy felületen mennyi ideig maradnak meg a vírusok és a baktériumok. Egyre több lesz az automata ajtó, megmaradnak a részben elszeparált munkakörnyezetek. Amit mi megtehetünk az az, hogy messze menőkig betartjuk az óvintézkedéseket és rendszeres fertőtlenítéssel csökkentjük a veszélynek kitettség mértékét.