Szerény és takaros, mint egy iskolai egyenruha, aranyos és vintage, mint egy 18. századi romantikus képeslap, rövid és szűk, mint a Spice Girls klipjeiben, vagy bő ujjú. 2022 tele a kardigánoké lesz, és kiderül az is, hogy mely fazonokat érdemes a hűvösebb napokra választani.

Zöld kardigán

Kötött kardigán a múltból inspirálva

A híres márkák új kollekcióit az Altuzarra divatbemutató által inspirált elegáns klasszikusok képviselik. A preppy stílusú - többek között a Burberry által is népszerűsített -, fényes szálakkal vagy sejtelmesen áttört, kötött mintákkal szőtt, a stílusos francia nők nagymamáinak szekrényeiből származó vintage gyöngyökre emlékeztető, izgalmas részleteket mutató, kötött változatok uralják. Amit érdemes szem előtt tartani: ahhoz, hogy lépést tartsunk az aktuális trendekkel, a kardigánokat kombinálva kell viselni. Egészítse ki az outfitet egy ugyanolyan színű, puha kötött felsővel vagy egy hasonló árnyalatú pulóverrel. Kötött rövidnadrágot farmer helyett a legmerészebb lányok is viselhetnek. 

A párizsiak jellegzetes stílusa a gombos pulóverek - amelyeket kigombolva kell hordani - és az ugyanebből az anyagból készült felsők kombinációja, amelyből már az interneten is sokféle változatot láthatunk. A Shopsy összegyűjtött néhány divatos kardigánt ismert márkáktól, hogy segítsen a szezon legkeresettebb megjelenéseinek megalkotásában. 

Szűk kardigán divat

Divatos kardigánok hidegebb napokra: a 90-es évek hatásai 

A 90-es évek Spice Girls által inspirált kardigán jó választás a laza stílusokhoz. Ezeket a rövid, gombos kardigánokat leginkább a modellek szeretik, Bella Hadiddal és Kendall Janerrel az élen. Ne aggódjon, az XS-es méret nem szükséges ennek a  réteg trendnek a kipróbálásához. Mindössze annyit kell tennie, hogy szűk, magas derekú nadrágot viseljen hozzájuk.

Ha kivágott kardigánt vásárol, egy dolgot ne feledjen: minél egyszerűbb a szabás, annál jobb. A világos minták, az ékköves gombok, a szoborszerű drapériák és a szokatlan ujjak a normál hosszúságú kardigánok jellemzői maradnak. 

Gombos kardigán

Alkalmi kardigán túlméretezett részletekkel

Az oversize pulóvertípus az egyik kedvencünk. Ez egyben a legpraktikusabb és a legmelegebb is. A boltok polcain felismerhető a terjedelmes formájáról és az ujjak szélesedő vonaláról. A túlméretezett kardigán elegáns ruhákkal, sportos szettekkel és klasszikus farmerekkel is jól párosítható. 

Hosszú szárú kardigánok 

Kora ősszel a laza, de hosszú kardigánok kabátként is jól működnek. Nemrégiben az olasz Missoni márka kifutóján is megjelentek. Válasszon egy gombos maxi kardigánt, amelyet az alsónemű fölé húzva ruhaként viselhet. Ezt a viseletet egy nehéz katonai csizma tehet teljessé a divatos megjelenéshez.