Talán ez az az évszak amikor a legtöbb természetes alapanyag áll rendelkezésünkre, érdemes ezt kihasználni és legalább egy kis darab természetet becsempészni otthonunkba. Szerintem sokkal jobb érzés a saját készítésű asztali díszeket használni, mint a boltban megvásárolható darabokat, ezért hoztam néhány könnyen elkészíthető, de mégis mutatós asztali dekorációs ötletet.

1. Mécsestál - Nem kell hozzá más mint dió és néhány teamécses, aminek a belsejét kiskanállal, ollóval vagy késsel kiszedjük és a dióba illesztjük:

Mécsestál őszi asztali dekoráció
2. Gabonacsokor - A száraz gabona időtálló és nagyon szép. Ha  be tudsz szerezni búzát, árpát, rozst vagy bármi mást, akkor szárítsd ki egy vázában majd kösd csokorba. Frissen igazán jó illata van, utána pedig több hétig nagyon szépen mutat az asztalon. Megtarthatod mindaddig, míg nem lesz nagyon poros:

Gabonacsokor őszi asztali dekoráció

Festett dísztők és tök váza
Használhatsz nádat, mákot és szárított virágokat is, esetleg beleállíthatod a csokrot egy szárított tökvázába is:

Mákgubó és nád asztali dísz tök vázában
3. Egyedi poharak - Haladóbbak kísérletezhetnek időtállóbb dekorációval is, mindössze üvegfesték és mondjuk valamelyik olcsóbb IKEA borospohár kell hozzá:

Festett borospohár őszi motívumokkal

4. Dísznövény - Mostanában egyre több helyen hozzá lehet jutni dísztökhöz, díszkukoricához mindenféle színben. Tény, hogy némelyik kicsit giccses, de azért én szeretem :) Remélem csodaszép őszi asztalod lesz!

Fehér dísztők dekoráció

Színes őszi asztaldekoráció gyertyákkal

Asztaldekoráció csöves kukoricával és fehér dísztökkel

Marczincsak Erika - lakberendező