Őszi dekoráció a kertben

Őszi színes levél asztali dekorációŐszi dekoráció tobozzal

Nem telhet el ősz vadgesztenye szedés és lehullott levél gyűjtögetés nélkül. Kis fantáziával nagyon menő lakás dekort varázsolhatsz az őszi sétákon begyűjtött kincsekkel. A gyerekekkel is jó móka DIY cuccokat készíteni, de magányos óráidban is kiváló elfoglaltság lehet. Ajándéknak is kiváló egy-egy ügyesebb, szebben kivitelezett csináld-magad-dekoráció.

Őszi dekorációs ötletek tobozzalŐszi gyertya dekoráció tobozzal

Ha van otthon befőttes üveg, üvegtál, néhány mécses vagy egyszerű fehér gyertyatömb akkor a következőket könnyen elkészítheted. Használhatsz makkot, vadgesztenyét, diót, esetleg földimogyorót:

Száraz ágak, gyertya és makkok mint őszi dekoráció

Makkal díszített őszi dekoráció

Úszógyertya őszi dekoráció faágakkal

Ha kizárólag őszi faleveleket használnál, akkor készíthetsz ajtódíszt vagy gyertyatartókat:

Száraz őszi levelekből ajtódísz

Csináld magad őszi dekoráció mécses és ragasztott színes őszi falevelek

Néhány fenyőággal és tobozzal pedig már csodaszép asztal és ajtódíszeket is készíthetsz. Amire szükséged lesz: zsákszövet, fonal, olló, ragasztópisztoly s persze az inspiráció:

Őszi dekoráció tobozzal és szalagokkal

Ajtódísz szalagokkal és tobozokkal

Haladóknak ajánlom figyelmébe az alábbi ötletet, melyet akár karácsonyig is megtarthatunk az előszobában, vagy a nappali komódon:

Őszi dekoráció tobozzal

Ha nem kedveled a mesterséges illatosítókat, vagy aromákat akkor készíthetsz olyan őszi lakásdekorációt melynek az illata is kellemes, például a fürdőszobába, vagy az ebédlő asztalra.

Ha a narancs héját kidíszíted kedved szerint és szegfűszeget szurkálsz bele, akkor mutatós asztali dísz lesz belőle aminek fantasztikus illata van. A lehulló narancshéját kiszáríthatod a fűtőtesten, vagy egyszerűen otthagyhatod a tányéron pár órát - hogy illatozzon :)

Illatos őszi dekoráció naranccsal

A friss vagy szárított levendula felfrissíti a levegőt és elnyomja a kellemetlen szagokat. Kis zsákba rakva a ruhásszekrénybe rakhatod, vagy különbözőképpen feldobhatod vele a lakást:

Asztaldekoráció levendulával

Fakérek őszi dekoráció levendulacsokorral

Illatos fahéjrudakat köthetsz a tömbgyertyákra, vagy kirakhatod őket vázába, tányérra. Nagyon jól mutat és finom illat lesz tőle néhány hétig:

Gyertya illatos fajéj rudakkal

Remélem rengeteg ötleted lett s hamarosan elkészíted az őszi dekor tárgyakat. Ha van olyan ötleted amit itt nem mutattunk be, akkor írd meg vagy küldj fotót, hogy megosszuk másokkal is. Kellemes őszt! :)


Marczincsak Erika -lakberendező