Nem telhet el ősz vadgesztenye szedés és lehullott levél gyűjtögetés nélkül. Kis fantáziával nagyon menő lakás dekort varázsolhatsz az őszi sétákon begyűjtött kincsekkel. A gyerekekkel is jó móka DIY cuccokat készíteni, de magányos óráidban is kiváló elfoglaltság lehet. Ajándéknak is kiváló egy-egy ügyesebb, szebben kivitelezett csináld-magad-dekoráció.

Őszi színek az otthonban

Ha van otthon befőttes üveg, üvegtál, néhány mécses vagy egyszerű fehér gyertyatömb akkor a következőket könnyen elkészítheted. Használhatsz makkot, vadgesztenyét, diót, esetleg földimogyorót:

Fahéj lámpás asztalra

Ha kizárólag őszi faleveleket használnál, akkor készíthetsz ajtódíszt vagy gyertyatartókat:

Őszi teraszdekoráció

Néhány fenyőággal és tobozzal pedig már csodaszép asztal és ajtódíszeket is készíthetsz. Amire szükséged lesz: zsákszövet, fonal, olló, ragasztópisztoly s persze az inspiráció:

Őszi dekoráció ötlet

Ha nem kedveled a mesterséges illatosítókat, vagy aromákat akkor készíthetsz olyan őszi lakásdekorációt melynek az illata is kellemes, például a fürdőszobába, vagy az ebédlő asztalra.

Ha a narancs héját kidíszíted kedved szerint és szegfűszeget szurkálsz bele, akkor mutatós asztali dísz lesz belőle aminek fantasztikus illata van. A lehulló narancshéját kiszáríthatod a fűtőtesten, vagy egyszerűen otthagyhatod a tányéron pár órát - hogy illatozzon :) A friss vagy szárított levendula felfrissíti a levegőt és elnyomja a kellemetlen szagokat. Kis zsákba rakva a ruhásszekrénybe rakhatod, vagy különbözőképpen feldobhatod vele a lakást:

Illatos fahéj rudakat köthetsz a tömbgyertyákra, vagy kirakhatod őket vázába, tányérra. Nagyon jól mutat és finom illat lesz tőle néhány hétig:

Remélem rengeteg ötleted lett s hamarosan elkészíted az őszi dekortárgyakat. Ha van olyan ötleted amit itt nem mutattunk be, akkor írd meg vagy küldj fotót, hogy megosszuk másokkal is. Kellemes őszt! 

Marczincsak Erika lakberendező