Fény a sötét őszben
A következő egyszerű lakberendezési ötletekből nyerhetünk némi ihletet konyhánk hangulatossá tételéhez. Amikor odakint esik és fúj a szél, a borongós őszi időjárásban a gyertya fénye kölcsönözhet meghittséget és a konyhának. Ehhez nem kell más csak egy kiürült és tiszta tejes doboz, egy keskenyebb pohár, és egy teamécses. A doboz egyik szélesebb oldalából vágjunk ki egy téglalap alakú darabot. Hogy a doboz belsejében felgyülemlett forró levegő ne okozzon tüzet, vágjunk a doboz tetején, a nyílással átellenes oldalon egy kisebb lyukat. Végül borítsuk be a tejes dobozt díszes csomagolópapírral.

Lakasdekorácio mecsestartó tejesdobozból


Meleg köntösbe burkolt csésze
A hideg őszi napokon mindig jól esik egy csésze forró tea, kávé, vagy kakaó, melyhez egy-egy sütit vagy kekszet fogyaszthatunk. Hogy a forró csésze ne égesse meg a kezünket, húzzunk egy kötött köntöst a csészére, melyet egy elnyűtt téli sapka átalakításából könnyedén elkészíthetünk.

Kötött, horgolt csészefogó


Őszi sütemény
A legegyszerűbb és legmutatósabb díszítése egy süteménynek, ha egy megtisztíott falevél segítségével a porcukrot úgy szúrjuk a sütemény tetejére, hogy annak látható nyoma maradjon.

Porcukor szórás őszi falevéllel


Gesztenyés kosár
Bár az ehető gesztenyét ritkán árulják a tüskés burkával együtt,  de ha mégis látnánk a piacon ilyet, nyugodtan vegyük meg és helyezzük őket egy kosárba. Igaz a zöld burok később bebarnul, de akkorra már a gesztenyénk is ehetővé válik, így azokból készíthetünk akár egy finom levest is.

Gesztenyés kosár


A bevásárló papírtasak költői felhasználása
Ebben a környezetkímélő világban egyre több helyen vásárolhatunk szatyor helyett papírzacskót a bevásárlásaink során. Ezt sem kell azonnal eldobni. Írjunk egy szép idézetet az egyik oldalára, majd helyezzük el benne egy virágokkal teli vázát.

Papírzacskó felirattal


Koszorú ötletek ajtóra és asztalra
Egy zacskó mogyoróból készíthetünk ajtónkra egy csodálatos koszorút. Tű és fonál segítségével fűzzük őket össze, formáljuk egy kör alakot, majd kössünk rá szalagot és akasszuk ki ajtónkra. A barkácsboltból beszerzett dekormadarat vékony drót segítségével rögzíthetjük a koszorún.

Őszi ajtódekoráció földimogyoró és szalag

Akár ünnepi díszteríték kelléke is lehetne a következő koszorú, annyira szép. Alapanyaga kizárólag fűszernövényekből áll, melyeket egy kör alakban meghajlított drótra rögzíthetünk. A fenyőág, fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, menta, kakukkfű, oregánó bármelyik nagyobb üzletben, vagy kereskedésben megvehető.

Asztali dekoráció fűszernövényekkel és gyógynövényekkel