Bútorfestés, bútorfelújítás - Egyre népszerűbbek a felújított régi bútorok hazánkban is.

Krivarics Ditta könyve, - aki egyébként az Otthonkommandó blog írója is - azért is jelent igazi újdonságot Magyarországon, mert lépésről lépésre veszi végig a bútorok felújításának folyamatát, és mindezt úgy teszi, hogy még azok is bátran belevágnak, akik azelőtt soha nem végeztek kétkezi tevékenységet. A másik úttörő jelenség a könyvben, hogy szerzője lakberendező, így megismerhetjük egy lakberendező hozzáállását ahhoz, hogy hogyan nyerhetnek egyre nagyobb szerepet a felújított régi bútorok otthonainkban, hol helyezzük el őket, hogy jól mutassanak és eredeti stílusukat hogyan tudjuk újragondolni.

Krivarics Ditta, Régiből újat bútorfelújítás

A kötet megjelenése külön öröm azok számára, akik a blogon keresztül a szerzőt régebb óta ismerik, rendszeresen követik írásait, hiszen így egy rendszerezett, ugyanakkor gyakorlatias megközelítésű tudást is magukénak tudhatnak. A Régiből újat – Bútorfelújítás mindenkinek még azoknak is nagy meglepetést jelent, akik lakberendezési témájú könyvet nem szívesen vesznek a kezükbe, azt gondolva, hogy a képek túlsúlya elnyomja az érdemi információk jelentős részét. Krivarics Ditta könyve – amellett, hogy sok szép, inspiráló fotót tartalmaz, rengeteg hasznos tudnivalót, sok egyértelmű tanáccsal látja el azokat, akik bútorfelújításon gondolkoznak, és azoknak is hasznos, akik korábban újítottak már fel saját kezűleg bútorokat.

Lépésről-lépésre, sok apró tudnivalóval

A kötetben 18 bútor felújítását követhetjük végig lépésről-lépésre, fotókkal gazdagon illusztrálva, melyek során az apróbb trükköket is elleshetjük. A szerző kitér a bútorok felkutatásának apró fogásaira és tippeket ad, hol érdemes körülnézni, ha régi, felújítandó bútorokra vadászunk. Ilyenek a lomtalanítások, a régiségvásárok vagy a bolhapiacok, ám érdemes körülnézni az apróhirdetési oldalak hasábjain is, hiszen ott is sok régi bútorra akadhatunk.

Bútorfelújítás lépsről lépsre

Ha megszereztük a bútort, amelyet fel szeretnénk újítani, akkor alaposan meg kell azt vizsgálnunk, és úgy megtervezni a felújítását, hogy az ne ütközzön eredeti stílusával. Laikusként talán ez a legnehezebb lépés: előre látni az adott bútorban a végső állapotot. Ha megterveztük a felújítást, akkor már csak meg kell azt valósítanunk! Elsőre azt gondolnánk, ez a legnehezebb feladat, ám menet közben rájövünk, mégsem olyan bonyolult feladat, mint elsőre gondoltuk. Némi tudás azért nem árt a felújítás lépéseiről, az alkalmazott festékekről és az utókezelésekről. Ha megtartanád a bútor régies stílusát, ami ma igen nagy népszerűségnek örvend, annak a tudnivalóit is megtalálod a könyvben.

Bútorestés, bútorfelújítás könyvből

A könyv nagy előnye, hogy magyar szerző tollából született, ezért teljes egészében a magyar viszonyokra épít, csak a Magyarországon is beszerezhető festékekkel, kellékekkel dolgozik. A szerző nem titkolja az általa elkövetett hibákat sem, őszintén feltárja azokat, hogy mi is tanulhassunk, okulhassunk belőlük.