Fűszerek, illatok és ízek - Megjelent A grill művészete szakácskönyv

Fűszerek, illatok és ízek - Megjelent A grill művészete szakácskönyv

Fűszerek, illatok és ízek - Megjelent A grill művészete szakácskönyv

Fűszerek, illatok és ízek

A grill művészete szakácskönyv

A grill művészete szakácskönyv

A grill művészete szakácskönyv

A grill művészete szakácskönyv

A grill művészete szakácskönyv

Egyedülállóan szép kiadványt jelentetett meg a pécsi székhelyű M Profood Zrt. A főként fűszerkeverékek gyártásával és élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozó vállalkozás A grill művészete címmel, magyar, angol és orosz nyelven adta ki első szakácskönyvét.

A kötet kiadója az M Profood Zrt., mely fűszerkeverékek és adalékanyagok gyártásával illetve forgalmazásával, valamint élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozik. A vállalkozás 2014-ben kezdte meg grafikai arculatának megújítását Baráth Dávid illetve a David Barath Design stúdió közreműködésével, ennek jegyében született meg a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó, a márka értékeit megjelenítő, valamint a cég szlogenjét (The Art of Spices) is továbbépítő kiadvány – a cég célpiacainak megfelelően mindjárt három nyelven.

A 192 oldalas szakácskönyv két fő egységből épül fel: első fejezeteiben a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet, a második részbe pedig az ezen elveknek megfelelő, illetve a fűszereket is bátran használó receptek kerültek. A grill művészete mintegy hetven receptjét az M Profood Zrt. szakértői Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkották meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére.

A belbecs mellett a külcsín, azaz a kötet kivitelezése is kiemelkedően magas színvonalat képvisel. A könyv minden példánya egyenként, kézzel készített illetve szitázott, dombornyomott borítóval illetve vörös élfestéssel készült el. A David Barath Design stúdió irányítása alatt zajló munka során kiemelt figyelmet fordítottak a fotók minőségére, valamint a papírválasztásra is.
A végeredmény egy valódi összművészeti alkotás, egy elsőrangú minőségű szakácskönyv, mely május 5-től kapható az alábbi forgalmazóknál, 7990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Forgalmazók: 
Atlantisz Könyvsziget, 1061 Budapest, Anker köz 1-3., www.atlantiszkiado.hu   //   Bookbistro   //   Buono Olívaolaj- és Tésztaszaküzlet, 1067 Budapest, Teréz krt. 9., www.buono.hu   //   Cookbooks.hu   //   Mono Art & Design, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 12., monoartanddesign.tumblr.com    //   Rododendron, 1052 Budapest, Semmelweiss u. 19., www.rododendronart.com    //   Sauska Pincészet Villány, sauska.hu

A grill művészete szakácskönyv három nyelven