Lépcsőház a Belgrád rakparton lévő házban

Van egy ház Budapesten, amit szinte mindenki látott már, hiszen ha Budáról Pestre tartva áthalad az Erzsébet hídon, akkor a káprázatos épületek gyűrűjével képtelenség nem szemezgetni a mindennapi dugóban. A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony templom és a Klotild paloták következő láncszeme a Belgrád rakpart 27 szám alatti, késő eklektikus saroképülete a Hültl-ház. Az 1987 óta az UNESCO Világörökség részét képező Duna-parti látkép egyik központi épülete ez az egykori luxusbérház, amely a hídfő másik bástyáját adó templom és a Klotild-épületek után végre szintén elnyeri méltó megújulását és a belső, már megkezdett rekonstrukcióját követően kívülről is eredeti pompájában ragyoghat majd.

Polgári lakás világoskék kanapéval

Kerek dohányzóasztal arany színű lábakkal

Modern lakberendezés polgári lakásban

Fahatású padlólap belvárosi lakásban

Perforált radiátortakaró

Hálószoba és térben álló fürdőkád polgári lakásban

design lámpa modern hálószoba mennyezeti

Üvegfalú gardróbszekrény

Kötött mintás sötétszürke szőnyeg

Infraszauna polgári lakásban

Fehér klasszikus konyhabútor

Kőmintás konyhafal burkolat

Sötétkék étkezőfotel

Tündik Judit munkáit már ismerjük, a mostani lakást saját beruházásban valósította meg. A ház - felújítást megelőző - tudatos kiválasztása mellett a régi bérházakra jellemző szétszabdalt helyiségek ellenére szerencsés alaprajzi kiosztásra, méretre és nagypolgári hangulatot árasztó lakásra bukkant. A zsúfolt nagyvárosi forgatagból egyetlen lépéssel egy szentélyben érezzük magunkat, amikor a lépcsőházi bejárati ajtó becsukódik mögöttünk. Római hangulatot idéznek az épület belső, márvány oszlopfői, a boltíves részletgazdag mennyezetek, a nagyvonalúra tervezett és máig gyönyörűen megmaradt, széles és kényelmesen szelhető lépcsők, amelyek fényárban úsznak a dupla belső udvar mentén szegélyezett hatalmas boltíves ablakoknak köszönhetően. Épp csak reverendás papok és apácák nem mosolyognak vissza ránk vidám beszélgetésik közepette.

Azt kell mondjam Judit munkájáról, hogy az első pillanatban, ahogy a lakásba lépünk érteni fogjuk azt! Értjük a hangulatát, a funkciókat, azonosulunk a színekkel, az anyagokkal. A lépcsőházi szentély hangulata még a szívünkben dobog, amikor a lakásba lépünk. És igen! Pontosan ezt a felfokozott hangulatot teszi teljessé a belső kialakítása, amely csak nagyon finoman és tisztelettudóan érezteti velünk, hogy a 21. század pozitív vívmányai is rendelkezésünkre állnak, ugyanakkor nem kell feltétlenül Kolozsvári Grandpierre Emilt olvasnunk a kandalló tűzénél, hogy a régi idők patinás - már-már büszke - érzése kellemes borzongásként fusson át a hátunkon.

Elegáns fürdőszobaszekrény nagy türörrel

Réz csaptelepek mosdóhoz

Kőmintás falburkolat sötét

Judit már a tervezésnél igénybe vette a mai kor technológiáját, hiszen a 3Drendeer-nek köszönhetően lépésről-lépésre ellenőrizni tudta az elgondolásait és akár a felújítandó lakásban állva egy VR-szemüvegen keresztül végezhetett változtatásokat, amiket aztán azonnal, helyben ellenőrizni is tudott. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz terekkel, tárgyakkal, méretekkel, színekkel és fényekkel "játszani" úgy, hogy a végső kontrollt az elkészült remekmű jelenti majd.

A lakás 2 hálószoba kialakításának kivételével teljes készültségben várja új tulajdonosát, akinek egyedi igényei - legyen azokból dolgozó szoba, étkező, gyerekszoba, vagy egy újabb nagyvonalú háló - az eddigi színvonalon kerülnek majd megtervezésre, akár a megfelelő műtárgyak kiválasztásával is!

Kandalló polgári lakásban

Tündik Judit lakberendező

Telefon: +36 703157718

További képek az épületről:

Belgrád rakparti ház

Belgrád rakparti ház homlokzata

Homlokzati díszítés régi házaknál

Oroszlánfej díszítés

Lépcsőház képe

Lépcsőház mennyezete

Lépcsőház mennyezeti dísz

Oszlopdíszítés

Felújított lépcsőház Belgrád rakparti ház