Matera idén elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Így aki idén ellátogat ebbe a városba, egy valóban izgalmas étteremben kóstolhatja meg a tulajdonosok pizzáját. A század közepe óta találhatók itt barlangok, amiket részben lakásra, vagy tárolásra használtak. Étteremként 20 éve működik, de a tulajdonosok tavaly új arculatot szerettek volna adni a nem mindennapi adottságának.
Az Oi Marì étterem több, egymásból nyíló helyiségből áll. A legnagyobb részben, egy több mint 2000 palackot tartalmazó borospincét találunk. Itt a borok is kellő hőmérsékleten tárolhatók. A mészkő felületet mindenhol tökéletesre alakították, csak néhány funkcionális bútor került a térbe.
A bútorokat, a fémszerkezeteket és a beltéri világítást az utolsó részletig építészek tervezték, és helyi kézművesek készítették. A pizza tészta húzásához használt kettévágott nyújtófa által inspirált világítótestek a régit és az újat, a múlt hagyományát és a jövőt összekötő designelem. A végeredmény egy utánozhatatlan olasz hangulat, stílusos megjelenés, ahol a vendég, az étel és a bor kerülhet a középpontba.
Fotók: Pierangelo Laterza - A pizzéria weboldala: www.oimari.it