A Grain Store étterem a népszerű King's Cross negyed szívében nyílt meg, a Granary téren. A design koncepció és tervezés a Russell Sage stúdió munkája. Az alapötlet az, hogy étkeztessünk egy óriási kiterjedésű konyhában, elmosva a határvonalat ebédlő és konyha között. Meghagyták azokat az elemeket melyek a főzés közben használatosak, és az étkezőket körülvevő dekoráció is mind arra az ötletre épül, hogy tegyünk úgy, mintha sosem jöttünk volna ki az éttermi konyhából. 

Grain Store étterem

Grain Store étterem Londonban

Nagykonyhai hangulatú étterem Londonban

Ipari stílusú étterem fehér székekkel

Természetes faasztalok az étteremben

Megmunkálatlan nagy étkezőasztal étteremben

Xavier Pauchard szék étteremben az ipari stílushoz

Grain Store London table style

Fehér fa bárszékek

Bárszékek a Grain Store étteremben

Húsgolyók rókagombával

Grain Store shaker

Érdekes egyveleget alkot az enyhe rusztikus és az indusztriál stílus. A padló, a falak és a mennyezet csupa beton és acél, megmutat minden szerkezetet ezzel megalapozva az ipari konyha hangulatát. Ezt kiegyensúlyozva megjelenik a térben a természetes fa és a fehér székek, néhány kerámia edény a sok szűrő és lábas mellett. Az ipari térbe bekúszik némi otthonos hangulat és melegség. A beáramló napfény, a hófehér támlás székek és a rusztikus fa annyira barátságos hatást nyújt, hogy összességében egy jó hangulatú közösségi teret varázsol a vendégek köré.

Házias ételek vas edényben

Hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő étkező helyet, akad néhány acél asztal amihez az örök klasszikus Xavier Pauchard rusztikus-indusztriál hangulatú székeit tervezték be. Az étterem különböző sarkaiban, más-más stílus uralkodik, más-más hangulat fogad bennünket,  mégis megmarad az összharmónia és a stílus, ami összetéveszthetetlen.

Sütőtöj és répa

Szendvics költemény salátával

Szilvás, körtés csokis pite

Az étterem weboldala: www.grainstore.com

Szöveg: Marczincsak Erika - lakberendező