A Poncelet sajtbár madridi sikere után Barcelonában is új éttermet nyitott. A rendkívül akkurátus és színes tervezéssel a nevében is kreatív estudi{H}ac belsőépítész csapatot bízták meg. A tervezői elképzelések középpontban természetesen a sajt állt, illetve minden ami ehhez a témához közel áll. A sajtkészítés eszközei, a tej, mint a legfőbb alapanyag, a tejet adó állatok figurái, és a sok természetes zöld, a mezőt idéző fű, ami ha kicsit közvetve ugyan, de mégis a folyamat részét képezi.

A színes és kényelmes bútorok, a frissességet árasztó növényfalak az ízek élvezete mellett a nyugodt kikapcsolódást is szolgálják. A bárpultot körülvevő burkolatnál egy érdekességet találunk. Az élére állított négyzet egy több helyen visszatérő motívum. Itt ezt a mintát és a közepén egy stilizált tehenet és kecskét cementlapokba álmodták. Ehhez egyedi gyártósablonnal kellett egyenként elkészíteni a cementlapokat. Ennek a mintának a nagyított változata pedig a szőnyegeken jön elő, mely szintén egyedi darab. Az étterem bejáratánál - kiküszöbölve a helyre várakozó vendégek torlódását - helyet lehet foglalni és amíg asztalhoz jutunk a különleges sajtokról és a borokról olvasgathatunk ami majd megkönnyíti a rendelést és elindítja a nyálelválasztást.

A sajtbár weboldalát itt találod és benne a vicces étlapot is, ahol - akár a boroknál - lépésről-lépésre megtanulhatod hogyan kell igazán sajtot kóstolni és kényeztetni minden érzékszervünket.

www.ponceletcheesebar.es

Poncelet Cheese bar