Étterem átalakítás – pasztell árnyalatok, finoman elegáns miliő, otthonos részletek

Olíva Étterem Budapest belső átalakítás

Tervező: Szakos Andrea lakberendező
Hely: Olíva Étterem és Pizzéria
Fotó: Visontai Márton

A korábban tipikusan „magyar mediterrán” hangulatú tér úgy kapott új megjelenést, hogy térkapcsolatai és fontosabb építészeti elemei megmaradtak. Úgy kellett a belső designt frissíteni, hogy a vendéglátóhely törzsközönsége továbbra is szeressen visszajárni, valamint kedve legyen a turistáknak, fiataloknak is betérni egy-egy ebédre, vacsorára. Az aktuális trendeket mellőzve az egyedi elképzelések mentén friss, üde megjelenést varázsoltunk a falak közé. Kicseréltük a padlóburkolatot, kissé átalakítottuk a bárpult szerkezetét, és átfestettünk mindent, amit csak lehetett, sőt festett faburkolattal takartuk el a divatjamúlt terméskő felületeket is. A székek megfelelőnek és kényelmesnek bizonyultak, így a cseréjükre nem volt szükség.

Étterem átalakítása új festett falak Farrow and Ball festekkel

Kandalló festés és régi bútor antikolt festése Farrow and Ball festékkel

Olíva étterem és pizzéria bárpult átalakítás Szakos Andrea lakberendezővel

A visszafogott színárnyalatokat a Farrow&Ball nagy múltú patinás, természetes alapanyagokból készülő festékgyár színpalettájáról választottuk: a falakon French Gray No. 18 Estate Emulsion, a faburkolatokon pedig Studio Green No.93 Estate Eggshell típusú festéket használtunk. A külső nyílászárókat a rendkívül elegáns Olive No.13 színre mázoltuk. A galérián lévő fapadló és a felfelé vezető lépcső is színes festést kapott a Farrow&Ball Floor Paint-el.

Galéria farönk szelet deskorációval

A világítást saját ötleteink alapján állítottuk össze. Az általános világítást szolgáló álmennyezetbe süllyesztett nagy teljesítményű halogén reflektorok fényerőssége szabályozható, így igény szerint használható ki a kapacitása. A dekoratív hangulatvilágítás különböző vesszőkosarakból készült. A térben függő kosarak a nagy belmagasságot is enyhítik, ezáltal barátságosabbá teszi a légkört. A hátsó, alacsonyabb helyiségben a kiürült borosüvegekből készült ledes lámpatestek  díszítik az egyébként egyszínű, sötétzöldre festett falakat.

Egyedi mosdó és fahatású kőburkolat

A galéria hátsó falára szeletelt faágakat ragasztottunk a látványkandalló két oldalára, ezzel is támogatva a családias, hangulatos enteriőrt. A mellékhelyiségekben minden burkolat és szaniter megújult. Fautánzatú greslapokat burkoltunk a padlóra és a falakra, valamit egyedi mosdópultot gyártattunk.

 Szakos Andrea lakberendező - interior designer

Szakos Andrea lakberendező

interior designer
+3670 3622 658
Facebook oldalam