Matera idén elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Így aki idén ellátogat ebbe a városba, egy valóban izgalmas étteremben kóstolhatja meg a tulajdonosok pizzáját. A század közepe óta találhatók itt barlangok, amiket részben lakásra, vagy tárolásra használtak. Étteremként 20 éve működik, de a tulajdonosok tavaly új arculatot szerettek volna adni a nem mindennapi adottságának. 

Az Oi Marì étterem több, egymásból nyíló helyiségből áll. A legnagyobb részben, egy több mint 2000 palackot tartalmazó borospincét találunk. Itt a borok is kellő hőmérsékleten tárolhatók. A mészkő felületet mindenhol tökéletesre alakították, csak néhány funkcionális bútor került a térbe. 

A bútorokat, a fémszerkezeteket és a beltéri világítást az utolsó részletig építészek tervezték, és helyi kézművesek készítették. A pizza tészta húzásához használt kettévágott nyújtófa által inspirált világítótestek a régit és az újat, a múlt hagyományát és a jövőt összekötő designelem. A végeredmény egy utánozhatatlan olasz hangulat, stílusos megjelenés, ahol a vendég, az étel és a bor kerülhet a középpontba.

Pizzéria egy barlangban

Pizzéria egy barlangban borospincével

Pizzéria egy barlangban kajütablakos konyhaajtó

Pizzéria egy barlangban pihenőfotel

Pizzéria egy barlangban nyujtófa lámpa

Pizzéria egy barlangban konyhapult

Pizzéria egy barlangban egyszerű asztalok

Pizzéria egy barlangban étterem Matera városában

Pizzéria egy barlangban hűvös és szép

Pizzéria egy barlangban olasz design étterem

Pizzéria egy barlangban egyedi világítással

Pizzéria egy barlangban különleges falfelülettel

Pizzéria egy barlangban étkezőasztalok

Pizzéria egy barlangban üzletberendezés

Fotók: Pierangelo Laterza - A pizzéria weboldala: www.oimari.it